Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A fülöp-szigeteki ICONE torony

0

Henning Larsen Architects nyerte el azt a nemzetközi pályázatot, amin kiválasztották, hogy ki fogja megtervezni a fülöp-szigeteki Manila új, ikonikus felhőkarcolóját.

A fülöp-szigeteki ICONE torony

Minden kép és videó a Henning Larsen Architects / Bases Conversion and Developement Authority tulajdona

Győzelmével a dán iroda olyan versenytársakat utasított maga mögé többek között, mint a JDS Architects vagy a J. Mayer H. Az ICONE Tower aljában egy hatalmas közösségi tér fog elhelyezkedni; lesznek itt fák, munkaállomások, éttermek, civil terek, ahol kiállításokat fognak majd szervezni, és egy nyilvános tetőtéri kilátó is helyet fog kapni.

 

„A tornyot azért tervezték, hogy példával szolgáljon arra, hogy a magas épületeknek vissza kell adniuk a városoknak és az ott élőknek, és hogy miként lehet újjéleszteni egy egész területet” – mondják az építészek.

A 308 méteres összmagasságú Henning Larsen Architects épülete markáns profillal büszkélkedhet, ami átírja a város horizontját.

A fülöp-szigeteki ICONE torony

Az épület többségében bőséges természetes fényű irodák tartoznak

„Egy olyan formatervezési megoldást akartunk megvalósítani, ami referenciapontként szolgálhat, hogy egy sokemeletes épület miként tud visszaadni a közösségnek” – mesélte Claude Bøjer Godefroy a Henning Larsen hongkongi irodájában dolgozó partner és tervező. “A projekthez nagyfokú felelősség párosult, nemcsak az anyagokat és az építkezés, hanem az intimitást és a közösséget is ösztönző pozitív társadalmi terek tekintetében”.

A fülöp-szigeteki ICONE torony

A torony magába foglal egy nyilvános kilátót, amely látványos panorámát nyújt a városra

A torony alapja egy nyilvános tér – amelyet különböző tevékenységek és társasági összejövetelek alkalmával használnak majd – képzi, amit a magas fák sűrű lombja fed be, melynek célja egy trópusi őserdő árnyékos és menedéket adó jellegének felelevenítése.

A fülöp-szigeteki ICONE torony

Az ICONE Tower egy nagy nyilvános terasszal rendelkezik, amit fák lombkoronája borít be

Az épületben többségében természetes fényforrásokkal rendelkező irodák, közösségi helyiségek, zöld teraszok és a nagyobb bérlőkhöz tartozó átriumok lesznek. A tornya csúcsán egy nyilvános megfigyelőközpont csücsül, amely látványos kilátást nyújt a városra.

A fülöp-szigeteki ICONE torony

A projekt Manila szívében található

A tornyot a tájépítész SLA és a BuroHappold Engineering irodákkal együttműködve tervezték a Bases Conversion and Developement Authority elnevezésű hatóság megbízásából, hogy “inspirálja és összehozza a helyieket és a turistákat.” Az épület jelentős mérföldkő Manilának és a Fülöp-szigeteknek. Bøjer Godefroy hozzátette: “A fülöp-szigeteki természet, a kultúra és az éghajlat elemeinek megértésével és integrálásával igyekeztünk ízig-vérig helyivé tenni az ICONE-t.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «