fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Költözik a The Fat Duck

0

Fél évre Ausztráliába költözteti The Fat Duck nevű Michelin-csillagos angliai éttermét az újításairól ismert Heston Blumenthal brit mesterszakács.

A Londontól nyugatra, egy Bray nevű faluban található étterem, amelyet a világ legjobbjai között tartanak számon, 2015 januárjában zár majd be, és következő hónapban nyitja meg kapuit a melbourne-i Crown kaszinóban.

A konyhafőnök újságíróknak hétfőn elmondta: az étterem személyzetestül Ausztráliába költözik átmenetileg, majd fél év elteltével visszatér Nagy-Britanniába, a melbourne-i étterem pedig Dinner by Heston Blumenthal néven üzemel tovább.

Blumenthal elmondta: a The Fat Duck-nak egy 1640-ben épült ház ad otthont, amely korszerűsítésekre szorul. Azt azonban nem tudta elviselni, hogy ilyen hosszú időre bezárjon az étterem. “Nem találhattam volna jobb megoldást” – mondta.

Heston Blumenthal saját elmondása szerint 2003-ban szeretett bele Ausztráliába, amikor először járt az ötödik kontinensen, ahol gasztronómiai műsorainak köszönheti ismertségét.

WK-AP044_FAT_DU_G_20090312164550

A The Fat Duck 1995-ben nyílt meg, és úttörő szerepe volt a tudományos alapokon nyugvó molekuláris gasztronómia kialakulásában.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «