Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Futurisztikus Nissan XMotion koncepció

0

A Nissan a kompakt SUV-ban rejlő úttörő megoldásokkal kísérletezik az Xmotion koncepció autóban. A 2018-as North American International Auto Show-n Detoritban mutatták be a járművet, amely a japán kultúrát az amerikai kézművességgel és természetesen a Nissan új-generációs Intelligent Mobility technológiájával ötvözi.

Nissan XMotion

A futurisztikus koncepcióautó kiaknázza a Nissan Intelligent Mobility erejét, míg hangsúlyos és erőteljes formákkal és arányokkal dolgozik, amelyek ellentétben állnak a hagyományos japán kézművesség esztétikumával. Az autó külseje a nyugati és keleti értékeket vegyíti, majd bent fejlett önvezető technológia és összekapcsolhatóság uralkodik.

Nissan XMotion
A külső nem árul el sokat erről a koncepcióról, de ha egyszer közelebbről megvizsgáljuk a belsejét, felfedezhetjük azokat a rétegeket, amelyek különlegessé teszik az autót.

 

Ez egy vízió a Nissantól, elképesztő külső, amihez markánsan dinamikus jelenlét társul. Az egyedi U-alakú fényszórók és a Nissan jellegzetes V-motion rácsa teszik szoborszerűen széppé az autót.

Nissan XMotion
Kinyitva az ajtót, feltárul az Xmotion belső dizájnja, amelynek egyes elemei a japán tájat idézik, ezzel megemlékezve a Nissan gyökereire, miközben rengeteg felhasználói kezelőfelület és önvezető technológiák is helyet kaptak mellette.

Nissan XMotion

Képzeljük el, hogy a padlón egy folyó folyik, így a középső konzol egyfajta hídként funkcionál. A konzolt a japán faillesztési rendszerrel, a kanawa tsugi-val szerelték össze, ugyanezt a technikát használják a templomok és szentélyek építésénél.

Nissan XMotion
Hét digitális kijelző van belül elhelyezve, három ezek közül főképernyő, illetve egy-egy jobb és bal szélen helyezkedik el. A maradék kettőből az egyik a plafonba helyezve digitális tükörként szolgál, a másik pedig a központi konzolba kerül. A rendszert teljes egészében irányítani lehet kézmozdulatokkal és szemmozgással. A hangvezérlés és az intuitív kontrollberendezések segíteni hivatottak a sofőrt, hogy a vezetésre tudjon fókuszálni miközben semmilyen fontos információról sem marad le.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «