Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Fűvel borított városháza

0

Két közösség eggyé vált, legalábbis szimbolikusan, köszönhetően a bámulatős új városi struktúrának a Feröer-szigeteken.

Fűvel borított városháza

Az Eysturkommuna lakóinak épült új városháza egyszerre olvaszd bele a zöld, dombos tájba és emelkedik ki belőle, egy fűvel borított hidat alkotva, így a helyiek akár át is kelhetnek rajta keresztül az alatta lévő folyón.

Fűvel borított városháza
Norvégia és Izland között félúton található Feröer-szigetek név egy szigetvilágot takar, amelyet robusztus tájak és bőséges vízi utak határoznak meg. Különösen igaz ez Eysturkommuna régiójára, ahol nagyjából kétezer ember él öt különböző településen.
A eysturkommunai Norðragøta városán keresztülfutó folyó korábban gyülekezési helyként szolgált rendezvények és különleges alkalmak számára, de a halászati ipar és a hatalmas gyárak átszabták a tájat az elmúlt időben.

Fűvel borított városháza
A nemrég befejezett Eysturkommuna városháza, amit a dán Henning Larsen építésziroda tervezett, egy erőfeszítés, hogy visszafoglaljanak valamennyit a közösség szelleméből azáltal, hogy kortárs megközelítésben használják a régió hagyományos építési technikáit.
„Nehéz megkülönböztetni, hogy hol ér véget a táj és hol kezdődik az épület – ez a Feröer építészet egyik központi témája” – magyarázza Ósbjørn Jacobsen, a Henning Larsen partnere és vezető tervezője. „A városháza terveit az elmosódott vonal fogalma vezérelte, és mint ilyen, a modern építészet megközelítése a Feröer-szigeteken. “

Fűvel borított városháza
Az építkezés 2015-ben kezdődött, és a 700 négyzetméteres városháza most nyitotta meg kapuit az önkormányzati ügyek előtt. A tér középpontjában az üvegpadló van, ahonnan kilátás nyílik az alatti folyó vízre, és az asztal körbe van elhelyezve, így senki sem ül az asztalfőn, és mindenki egyenlő. ez az elrendezést a kivas, a Pueblo indiánok szertartási helyiségei ihlették.
A városházát azonban többre tervezték, minthogy csak a helyi kormányzás alapjaként szolgáljon. A fűvel borított gyalogos híd, ami egyben az épület teteje, a folyó két oldalán már meglévő utakat köti össze, míg az egyik oldalon kialakított tér fedett helyet biztosít különböző eseményekhez és úszáshoz is.

Fűvel borított városháza
Azért, hogy még több embert vonzzon ide, kint Jens Ladekarl Thomsen művész fény és hang installációja kapott helyet. A hangszórókat a városháza fa borításába építették be, és a helyi társadalom és természet által inspirált hangokat játszanak le, ezzel azt a hatást akarták elérni, mintha beszélne az épület.
Az épület alsó oldalára rögzített fényszórók világítják meg a folyó vizét. A padlón lévő kerek ablakon át feltárul az így megvilágított folyó, miközben az áramló víz fényjátéka csillogó vetületet hoz létre a mennyezeten.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «