fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Giga üdülőhely épül Vietnámban

0

Hamarosan kezdetét veszi egy hatalmas ökoüdülőhely építése Vietnám partjainál, miután a  kormány jóváhagyta a beruházást. A bangkoki székhelyű, nemzetközileg aktív és elismert Chapman Taylor design studio által tervezett üdülőhely hét hotelt foglal magába, melyek együttesen 7,000 szobával várják majd a látogatókat.

Giga üdülőhely épül Vietnámban

Vietnám keleti partjainál található Ninh Thuan megyében helyezkedik el a Mui Dink Ecopark, mely több mint 7,300 négyzetmétert foglal el. A hegyekkel tarkított parton elhelyezkedő projekt hat különálló hotelt, egy boutique hotelt, egy tematikus parkot, egy kaszinót, egy tengerparti klubot, egy hegyi klubházat és 500 tengerre néző villát foglal magába.

Giga üdülőhely épül Vietnámban
A beruházás hatalmas léptéke ellenére a Champan Taylor csapata azt mondja, ügyeltek, hogy a terv reflektáljon a térség történelmére, és fenntartható módon illeszkedjen a környező ökoszisztémába.

Giga üdülőhely épül Vietnámban
„Az első dolog, amit designerként figyelembe kell vennünk, hogy milyen természeti elemek találhatók ott, mik a topográfiai jellemzők, milyen a helyi ökoszisztéma és az időjárás” – magyarázta a Chapman Taylor dél-kelet ázsiai igazgatója, Oscar Martinez.

 

„Akkor érhetjük el a legfenntarthatóbb eredményt, ha megfigyeljük a természeti elemeket, amik már évezredek óta ott munkálkodnak”

Giga üdülőhely épül Vietnámban
Történetileg ez a régió volt az ókori cham nép otthona, és a dizájn csapat előzetesen tanulmányozta a hagyományos anyagokat és esztétikát, amire a végső tervekben is tükröződnek.

Giga üdülőhely épül Vietnámban
„Azok az elemek határozzák meg a tervek irányát, ami a térség történetében gyökerezik” – mondja Martinez. „Úgy éreztük, nemzetközi építészekként a mi felelősségünk, hogy bemutassuk a geográfiai és történeti kontextust, és kiemeljük azok értékét, ne pedig csak beleüljünk egy semleges és kontextuson kívüli beruházásba.”

Giga üdülőhely épül Vietnámban
A lenyűgöző beruházás munkálatai a közeljövőben fognak elkezdődni.

Giga üdülőhely épül Vietnámban

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «