Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Grace Kelly egykori Riva jachtja újra vízre száll

0

Rainier herceg és Grace Kelly Riva Tritone jachtja a Sotheby’s Villa Erba aukció egyik sztárja lesz.

Riva Tritone

Csak képzeld el a jelenetet. Monte Carlo, 1958. A fiatal Rainier herceg épp RivaTritone motoros jachtjával száguld a vízen. Jobbján a gyönyörű hollywoodi sztár és monacói hercegnő, Grace Kelly kapaszkodik, nyakában Hermés sállal. Most szaladjuk előre a Villa Erbához a Comói tavon, ami épp George Clooney tóparti luxusházának szomszédságában található. Itt fogják aukcióra bocsátani a Riva jachtot május 25-én.

Riva Tritone
Rainier még 1958-ban kapta ajándékba a klasszikus, 8 méteres jachtot egy közeli rokonától. A Via névre keresztelt jachtban két Michiganban épített Chris-Craft 5.5 literes sorhatos motor található.

Riva Tritone
Rainier imádta a hajóját, ezért nagyon gyakran vízre szállt vele a monacói Hercules kikötőben, még Monaco hivatalos zászlaját is kifüggesztette rá. Rainier ugyan több Riva jachttal is rendelkezett, a Tritone maradt a kedvence. Miután a második tulajdonosa 2000 körül megszerezte a jachtot, teljesen felújította a Riva-World segítségével, akik ezekkel a hajókkal foglalkoznak.

Riva Tritone

A Tritone-t 2014-ben elárverezték az RM Sotheby’s aukcióján, pontosan 413 ezer euróért. A jelenlegi tulajdonos Monacóban tartotta a csodagépet és természetesen a Monaco Boat Service folyamatosan karban is tartotta.

Riva Tritone

Az aukciós ház ugyan nem közölte, mennyiről indul majd a licit, egyes források szerint akár 750 ezer dollárt is elérhet majd. Ki tudja? Talán még George Clooney is harcba száll érte.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «