Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Grafito Sailing Yacht – a vitorlásjacht high-tech anyagból

0

A vitorlásjachtokat mindig is egyfajta diszkrét báj lengte kerül. Természetes anyagokkal körülvéve csöndesen ringatózunk a hullámok hátán. Ez a kicsit régimódi koncepció azonban már a múlté, a Grafito Sailing Yacht ugyanis nagyon is 21. századi formákkal és anyagokkal rendelkezik.

Grafito vitorlás jacht koncepció

Mi lenne, ha egy vitorlásjachtot modern formai megoldásokkal a jövő anyagaiból építenénk meg? Gondolhatta a jacht tervezője, Igor Jankovic. Majd a gondolatot tett követte és az elismert tervező grafénből tervezett egy vitorlást. De mi is az a grafén?

Grafito vitorlás jacht koncepció

A grafén egy nanotechnológiával előállított egy atomvastagságú grafit réteg, amely keményebb a gyémántnál, jobb elektromos vezető a réznél, és rugalmasabb a guminál.

 

Általa pedig teljes egészében korrózióálló, sokkal jobb minőségű hajók építhetőek Jankovic szerint. Persze a high-tech anyagok mellett a stílusra is nagy gondot fektetett a tervező.

Grafito vitorlás jacht koncepció

„Próbáltam többet kihozni olyan geometrikus formákból, mint például a hatszög” – mesélte Igor Jankovic. „Az aranymetszés szabályai is befolyásoltak.

 

A fedélzet a fény szimfóniája, még a formákkal valamiféle harmóniát próbáltam teremteni. Az egész projekt egy kísérlet volt arra, hogy a forma követi a funkciót jegyében egy értelmes formát alakítsak ki egy értelmes terméknek.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «