Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Gran Turismo Sport – több mint játék

0

A Gran Turismo játéknak köszönhetően a fotelben ülve 1997 óta bárki Ayrton Sennának képzelheti magát. Az eredeti PlayStation 1-re írt játék óta azonban nagyon sok minden változott, az új PlayStation 4-re írt Gran Turismo Sport pedig már annyira élethű, hogy azért most egy FIA licencet is kaphat a gép előtt ülő szimulátor függő amatőr versenyző.

Gran Turismo Sport

A rengeteg autó és a hihetetlen grafika mellett a GT Sport egyik legnagyobb értéke, hogy ha azt campaign módban nyomjuk végig megtanulva a versenyzés etikettjét FIA Gran Turismo Digital Licence-re leszünk jogosultak, amit a helyi autós klub, vagy a nemzeti autósport szövetség ki is állít a számunkra.

Gran Turismo Sport

A Gran Turismo fejlesztő szerint pedig ez a licence ugyanannyit ér, mintha azt a való életben szereztük volna meg. Eddig 22 ország írta alá a játék fejlesztőivel a megállapodást, bár az még bizonytalan, hogy a licence kiadása során megelégszenek-e a játék által adott „igazolással” vagy valós teszthez kötik a papír alapú licence kiadását.

Gran Turismo Sport

A játékban 140 autó elérhető a legújabb Vision Gran Turismo koncepció autótól a Bugatti, a Hyundai vagy a Mazda gépeiig. A fejlesztő csapat pedig igazán jó és aprólékos munkát végzett, így például az autók festék rétegének a szerkezetét is vizsgálták, sőt még az ülések varrását is megpróbálták élethűen szimulálni.

 

Természetesen a versenypályákat is a lehető legélethűbben próbálták visszaadni, így még az aszfalt minőségére és a pályák melletti fák pontos elhelyezésére is nagy gondot fordítottak.

Gran Turismo Sport

A játékosok a kezdők sulijában vághatnak neki a pilótaképzőnek, ahol a pályák vonalvezetését és a fékezési pontokat ismerhetik ki, majd a Race Etiquette módban a szabályokból és a sportszerű viselkedésből kapnak leckét.

Az FIA-val szoros együttműködésben kifejlesztett játékban két sport mód lesz elérhető, a Nations Cup és a Manufacturer Fan Cup. A nemzeti kupában a játékosoknak lehetőségük lesz arra, hogy megvédjék nemzetük becsületét a világ többi részéről „érkező” versenyzővel szemben, míg a márka kupában a kedvenc márkánk győzelméért hajthatunk.

 

Élő versenyek is lesznek, a sorozatok győztese pedig az éves FIA díjátadó után kapnak értékes jutalmakat. Az újdonságnak számító Scapes módban pedig a háttér és a fényviszonyok beállítását követően híres helyszíneken készíthetünk fotókat az autóinkról. A minden eddiginél jobbnak ígérkező Gran Turismo játékra már csak november 18-áig, a nemzetközi értékesítés kezdetéig kell várnunk.

 

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «