fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Grand Seiko Godzilla témájú órája

0

Az eredeti Godzilla film 65. évfordulójának tiszteletére a Grand Seiko kiadott egy új titán órát, amelyet a titokzatos szörny inspirált. Nincs nagyobb globális japán figura, mint a híres szörnyeteg, amely 1956-ban kezdte meg a tévéképernyőkről ismert rémuralmát.

Grand Seiko Godzilla

Az első Godzilla filmben a lény Tokió Ginza kerületében elpusztítja a Wako üzletház felett található óratornyot, ami nem mellesleg a Seiko tulajdonában lévő áruház, és éppen a film megjelenése előtt két évvel nyitott meg. Ebben az évben ünnepli a japán márka Spring Drive szerkezete is a 20. évfordulóját, amely ezt az órát is hajtja. A limitált kiadású órából csak 650 darabot gyártanak és 12 700 eurós áron, lesz megvásárolható novembertől.

Grand Seiko Godzilla
A Spring Drive szerkezet az ütésállóságáról, nagy hőmérséklet ellenállásáról, valamint a hihetetlen nagy pontosságáról híres. A Spring Drive rendszert a Grand Seiko először 2004-ben vezette be. A szerkezet energiát termel egy kvarcszabályzóval ellátott mechanikus meghajtású erőátviteli rendszeren keresztül, ami az órabillegőhöz képest nagyobb pontosságot biztosít.
Bordó, fénysugaras mintázatú óralapot kapott, amely a Godzilla ordításaiból származó tűz sugarait próbálja imitálni, emellett díszíti a 44,5 mm-es titán óraházat. Az óraszíj cápabőrből készül és tépett piros mintázata Godzilla bőrére emlékeztetheti a viselőjét. Az átlátszó hátlapján a Godzilla fekete sziluettje látható, ahogy éppen lerombolja a filmben is látható óratornyot.

Grand Seiko Godzilla
Függetlenül attól, hogy az embert érdekli-e Godzilla világa, az óra egyszerűen fogalmazva menő külsőt kapott. A legjobb az, hogy nem úgy néz ki, mint bármi más a piacon. A Grand Seiko okosan minimalizálta az összes nyilvánvaló Godzilla filmre tett utalást az óra hátlapjára, hogy viselője ne érezze magát túl hatásvadásznak, ellentétben más popkultúrához vagy történelmi eseményekhez kapcsolódó órákkal szemben.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «