Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Grillezett kelbimbó baconnel és balzsamecettel

0

Zöldséget enni kell – különösképp, ha meg van grillezve, baconbe van tekerve és balzsamecettel van meglocsolva.

Hozzávalók

700 gramm friss kelbimbó
3 evőkanál extra szűz olívaolaj

Frissen őrölt fekete bors
1/3 csésze jó minőségű balzsamecet
4 szelet vastag bacon

Elkészítés

1.) Melegítsd elő a sütőt 200 fokra. Ha grillt használsz közepes-magas hőmérsékletre állítsd be. Szedd le a kelbimbó külső leveleit, és vágd le a szárak alját. Vágd félbe és helyezd őket egy tapadásmentes vagy sütőpapírral ellátott tepsire. Öntözd meg pár kanál extra szűz olívaolajjal, sózd, borsozd, majd rázd össze, hogy egyformán befedje őket.

Grillezett kelbimbó baconnel és balzsamecettel
2.) Helyezd a tepsit a legfelső rácsra a sütőben és pirítsd 16-20 percig, vagy amíg szép barnák lesznek a kelbimbók. Ha grillt használsz, tedd a kelbimbókat a grill rácsra, és grillezd mindkét oldalukat 8-10 percig.

Grillezett kelbimbó baconnel és balzsamecettel
3.) Amíg sülnek a kelbimbók, öntsd a balzsamecetet egy nagyon kicsi szószos tálba és forrald fel. Csökkentsd a hőmérsékletet közepes-alacsonyra, és párold kb. 15 percig, vagy amíg összesűrűsödik.

Grillezett kelbimbó baconnel és balzsamecettel
4.) Helyezd el a kelbimbókat egy tálalón, öntözd meg a balzsamecettel és szórd meg ropogós baconnel. Azonnal tálald.

 

(tablespoon.com)

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «