Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Guillotine alatt az izlandiak

0

A szombati nap – akár döntőnek is beillő – összecsapása, vagyis a német-olasz párharc hatalmas taktikai csatát, majd horrorisztikus tizenegyes párbajt hozott, míg vasárnap a házigazda franciák gólzáporos meccsen ütötték ki az izlandiakat.

A világbajnok német válogatott, és az EB-n eddig igen meggyőzően teljesítő olaszok mérkőzése nem hozott látványos, gólgazdag játékot. Helyette inkább egy sakkjátszmát figyelhettünk a pályán. A vártaknak megfelelően, a valamivel esélyesebbnek tartott németek próbáltak kezdeményezni, ám az Antonio Conte által remekül összerakott Azzurri állta a sarat.

Özil

Özil örülhetett góljának, ám aztán büntetőt rontott

Egészen a 65. percig, amikor Özil jóvoltából mégiscsak sikerült bevenni Buffon kapuját. Ekkor úgy gondolhattuk, hogy eldőlt a taktikai csata, ám tizenegyesből végül egalizálni tudtak az olaszok Bonucci révén. Így aztán jöhetett a hosszabbítás – ezen az EB-n már mondhatni, hogy menetrendszerűen – majd pedig a tizenegyesek.

németek

Végül tényleg mindig a németek győznek?

Az idegek háborúját pedig a németek bírták jobban, holott Özil, Müller és Schweinsteiger sem tudott a kapuba találni! Egészen hihetetlen, hogy mindezek ellenére továbbjuthatott a Nationalelf. Egy olyan találkozón, amelyen egyébként Kassai Viktor nyújtotta a legkiemelkedőbb teljesítményt. Ítéleteit nem érheti bírálat, kiválóan bánt sípjával a magyar játékvezető. Előfordulhat, hogy a döntőn is lesz magyar érdekeltség?

Francia-Izland

A vasárnapi negyeddöntőben aztán a házigazdák is színre léptek, méghozzá az izlandi tizenegy ellenében. Már önmagában óriási bravúr, hogy idáig eljutottak a „vikingek”. Valahol sejthető volt, hogy előbb vagy utóbb ki fog pukkanni a szigetországi lufi. Ennek pedig most jött el az ideje. A meccs tulajdonképpen már az első félidőben eldőlt, hiszen Giroud, Pogba, Payet és Griezmann is beköszönt a bizonytalankodó Halldórsson kapujába.

franciák

Vajon a németek ellen is ünnepelhetnek majd a házigazdák?

Ám nem csak a hálóőr, hanem az egész csapat is elfáradt. Testileg és szellemileg egyaránt. A második játékrészre azért még összekapták magukat, sőt ezt a 45 percet meg is nyerték, hiszen Sigthórsson és Bjarnason is betalált, míg a másik oldalon „csak” Giroud volt eredményes. A végére így kialakult az 5:2, aminek köszönhetően ez a párharc az EB eddigi legtöbb találatot hozó meccsévé avanzsált.

A folytatásban a franciák a németekkel nézhetnek majd farkasszemet, míg a másik ágon Wales és Portugália mérheti össze erejét. Na, most legyen okos az, aki – az EB eddigi meglepetéseit ismerve – megmondja, melyik nemzeti együttes örülhet majd a július 10-i finálét követően!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «