fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Gyalázat vagy tisztelet? Lexus átépítő műhely Kaliforniából

0

A Lexust a kifinomult elegancia mértékadó márkájaként ismerjük, ám ha megkaparjuk a felszínt, akár agresszív tüzet, sportos szenvedélyt is találhatunk alatta. Egy japán-amerikai specialista pontosan ezt tette.

Lexus átépítések

A kaliforniai Orange megyénél sokszínűbbet elképzelni is nehéz: gazdasága a régi vágású tengerparti turizmusra és az ultramodern technológiák fejlesztésére épül, az egész USA-ban egyetlen más megyében sem találni annyi konzervatív politikai nézetű szavazókörzetet, mint itt, miközben a térségben ezerszámra nőnek ki a földből a start-up vállalkozások.

Lexus átépítések
Aligha véletlen, hogy itt, az azonos nevű Orange városában jött létre 2006-ban a VIP Auto Salon, amely neve ellenére minden, csak nem autókereskedés: a saját felfogásban megvalósított, radikális átépítések, illetve a japán belpiacról beszerzett, egzotikus tuningalkatrészek forgalmazása mellett tanácsadással és marketing tevékenységek szervezésével is foglalkoznak. A céget vezető Clark Ishihara származásából és tökéletességre való törekvéséből adódóan minden munkájuk középpontjában egyetlen márka, a Lexus áll.
Ishihara hitvallása egyszerű: minden projektjét úgy tervezi és építi meg, mintha saját magának készítené. Szerencsére nemcsak elhivatottsággal, de jó ízléssel is megáldotta őt a természet, így a VIP Auto Salon mindenekelőtt ízléses, kiegyensúlyozott munkáival szerzett magának nevet és elismerést a szakmában – olyannyira, hogy amikor a Lexus annak idején gyári sportmodelljeit, a GS F szedánt és az RC F kupét tervezte, őt kérték fel tanácsadónak.

Lexus átépítések
Az elmúlt tíz év termését itt felsorolni képtelenség volna; szerencsére a stúdió Facebook oldalán számtalan autójukról találni fényképet és leírást. Ami összeköti őket, az a túlzásoktól való mentesség – ez nem jelenti persze azt, hogy ne építenének a gyárinál arasznyival szélesebb LC kupét, ha arról van szó, ám ezt is igyekeznek lényegre törően, a lehető legkevésbé hivalkodó módon kivitelezni. Ahogy Antoine de Saint-Exupéry is mondta: nem az a tökéletesség, ha már nem tudunk többet hozzátenni valamihez, hanem ha már nincs mit elvennünk belőle.

Lexus átépítések
Ami most különösen aktuálissá teszi a cég munkásságát, az az LF-1 koncepcióautó virtuális átépítése. Az ültetett luxus-szabadidőjármű természetesen csak rajzasztalon létezik, hiszen maga a jármű is tanulmány csupán, amelyet hajtáslánc nélkül, leendő formanyelvének illusztrálására mutatott be a Lexus. Ishihara rajza azonban több mint a fantázia játéka: a méltóságteljes szabadidőjármű szabad hasmagasságának csökkentésével, aerodinamikai részleteinek hangsúlyozásával egy ferdehátú kupélimuzin tárul a szemünk elé, egy olyan kategória képviselője, amely az elegancia és a sportosság legmagasabb szintjeit ötvözi.

Lexus átépítések
A valódi kérdés tehát nem az, tiszteletteljes dolog-e radikálisan átrajzolni egy Lexus vonalait, hanem hogy milyen lehetőségek rejlenek még Japán első számú luxusmárkájában – és hogy a márka vásárlói készen állnak-e arra, hogy feltérképezzék ezeket a távlatokat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «