fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ha ezek a palackok mesélni tudnának…

1

Hihetetlen értékű italokat és egyéb kulináris élvezetekhez köthető tárgyakat készülnek elárverezni Franciaországban. Az ország egyik legősibb étterme, a Tour d’Argent privát kollekciójának darabjai keresik gazdájukat.

A francia gasztronómia alapkövének nevezhetjük a Tour d’Argent éttermet, amely először 1582-ben nyitotta meg kapuit a vendégek előtt – abban az évben, amelyikben Gergely pápa bevezette a róla elnevezett naptárat.

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Jelenleg átalakításra készülve úgy döntöttek, hogy néhány hihetetlen értékkel bíró tárgytól és pár palack bortól, illetve konyaktól „megszabadulnának”. Volt miből válogatni, hiszen a pincéjükben 350.000 palack is elfér.

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Grande Fine Clos du Griffier konyak

Az italok között szerepel például egy 1788-as Grande Fine Clos du Griffier konyak, amelyet várhatóan 23.000 dollárért (több, mint 6 millió forintért) adnak majd el.

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Grande Fine Clos du Griffier konyak

Az étterem több évszázados múltja során természetesen rengeteg mindent megélt. Állítólag IV. Henrik francia királynak itt mutatták be először hogyan is kellene villával étkezni, aztán sajnos áldozatául esett a francia forradalomnak, mígnem Bonaparte Napóleon személyi szakácsa újra nem nyitotta.

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Ha mindez nem volna elég, olyan hírességeknek is szívesen töltötték itt idejüket, mint Honoré de Balzac vagy éppen Alexandre Dumas.
A II. világháború során a német megszállás alatt egy trükkösen megépített homlokzat segítségével sikerült elrejteni a nácik elöl 20.000 palackot, amelyeket így sikerült megmenteni.

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Tour d’Argent éttermet borkollekciója

Most pedig az étterem felújítása alkalmából ilyen értékes és történelmi jelentőségű tárgyakat lehet majd megvásárolni május 9-én. A 19. századi pálinkák és borok mellett étkészletek, rézedények és különböző dísztárgyak is új gazdára lelhetnek.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Nem mindennapi bor és borosüveg Ausztráliából • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «