Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ha kánikula, akkor hidegtál

0

Habár imádom a grillezést, a sütéskor kérget kapott húsokat, bevallom, hogy a nagy melegben én is szívesebben eszem hideg előételeket, zöldségeket.

Kurunczi József portréja

Kurunczi József

A Délvidék, ahonnan származom, jó muníciót adott ehhez is. A Balkánon például kifejezetten nagy kultusza van a húsokból, friss zöldségekből készített ételeknek, és annak is, hogy az emberek ezekből csipegetnek, miközben bort kortyolnak hozzá. Kiülnek a teraszokra, kávéznak, beszélgetnek, és ilyen egyszerű, de nagyszerű finomságokat esznek – reggeltől estig.
Ez az emlék ihlette ezt a hidegtálat is, aminek az elrendezéséhez nem kell semmilyen különleges, művészi képesség, csak egy kis fantázia. És persze ahhoz is, hogy összeválogassuk a hozzávalókat. Én ehhez a tálhoz többféle sajtszeletet, szlovén sonkát, olívabogyót használtam, és friss bazsalikomleveleket. A tál aljára frissen sült ciabatta került, mert enélkül nehezen van meg a magamfajta férfiember.

Hidegtál, sajttal
Nagyon szeretem a mozzarella golyókat – enni is, használni is az ételekhez. Ha gyorsan vágyunk finom falatokra, és nem nagyon szeretnénk hízni, akkor ezt a látványos, gusztusos, nagyon hamar elkészíthető salátát ajánlom: a koktélparadicsomokat és a mozzarella golyókat egy fogpiszkálóval szúrjuk össze, úgy, hogy mindegyiknek a tetejére egy friss bazsalikomlevél kerüljön. Ez a szép tál jól kiegészíti a húsos hidegtálat, és nemcsak abban a szerepben tetszeleghetünk, hogy pazar szakácsok vagyunk, hanem abban is, hogy egészségesen étkezünk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «