fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hajófantáziák

0

Az ipari formatervezés nem ismer határokat, melyek gyümölcsei mindenki fantáziáját megmozgatja. Az alábbiakban néhány vízre szállt pontosabban vízre szánt koncepciót mutatunk be.

Zaha Hadid Architects luxushajó koncepciója, a ‘Unique Circle Yachts’ 

Hajófantáziák

Zaha Hadid építészstúdió tovább vitte a neves építész egyedig stílusát. Ezt a 90 méteres jachtot a Blohm + Voss számára tervezték. Az összefonódó hálós szerkezete egyben extravagáns megjelenést is kölcsönöz a hajótestnek.

Hajófantáziák

Oculus Yacht

Hajófantáziák

Az ‘Oculus’ névre keresztelt hajó külalakjában hasonlít egy nagy fehér halra, ami rendkívül komikussá teszi a hajót. A Schöpfer által készített 250 láb hosszú hajó képes akár 14 főt is befogadni. Az utasok olyan kényelemben utazhatnak, ami egy ötcsillagos hotel esetében lenne megszokott.

Hajófantáziák

Vuk Dragovic ‘Atreides’ jachtja

Ennek a hajónak egy nagyméretű, kinyitható keret rejtőzik a hátuljában, melynek segítségével egy hatalmas úszómedencét képezhetünk a tengerben. A tető nap eleve kerültek elhelyezésre, amelyek az energiaellátást szolgálják.

Hajófantáziák

Voronoi Lacework Yacht

Ez a modell meglehetősen szokatlan dizájnt kapott, a lyukacsos szerkezeten át a friss levegő és a napsugarak is átjárják a fedélzetet. A Hyun-Seok Kim által tervezett luxushajó elsősorban szórakoztatási célokat szolgálna, ugyanis egy belső kert, golfpálya, jacuzzik és egy úszómedence is helyet kap majd rajta.

Hajófantáziák

Lebegő város

Ez a hajó akár extrém időjárási körülmények között is stabil marad. A 13 emelet magas jármű csak lassú haladás alkalmas, a kialakításából adódóan.

Hajófantáziák

Sustainable Hybrid Yacht

Hajófantáziák

A ‘Columbus Sport’ 130 lábas hibrid hajó, amit azért terveztek, hogy a környezetet a legkisebb módon sem szennyezze. Ha a hajó motorját leállítják, azt továbbra is alkalmas haladásra – ugyan a szokásosnál lényegesen lassabb sebességgel – a generátorok és az elektromos motor segítségével.

Hajófantáziák

A hajótest alumíniumból készült ami jelentősen csökkenti a jármű súlyát, és ez szintén hozzájárul az energia hatékonyság növeléséhez. A jelenleg Olaszországban fejlesztés alatt álló hajó 5000 tengeri mérföld megtételére képes.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «