fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Happy finish – francia módra

0

Az idei labdarúgó EB ünnepélyes megnyitását követően, Kassai Viktor sípszavára elindult a francia-román párharc. A házigazdák a győzelem reményében léptek pályára, míg a románok előzetesen valószínűleg egy unalmas döntetlenben bíztak.

Ennek ellenére azonban az első nagy helyzet déli szomszédaink előtt adódott. Erre válaszul Griezmann a 14. percben már a kapufáig is eljutott. Közeli fejesével kis híján megszerezték a vezetést a franciák. Majd pár perccel később ismét ő veszélyeztetett. A lövése csupán néhány centivel kerülte el a kaput.

Összességében azt mondhatjuk, hogy az első félidőben diadalmaskodott a román célfutball. Masszív védekezésüket a gall kakasok hiába ostromolták, csak helyzetekig jutottak. Itt jegyezzük meg, hogy alighanem a magyar válogatott is hasonló játékra törekszik majd – különösen a portugálok ellenében. Elsődleges fontosságú a stabil védekezés, gólt szerezni pedig pontrúgás vagy egy kontra révén lehet majd a legnagyobb esélyünk.

franciaország-románia

Az első félidőben győzött a román célfutball

Ám most térjünk vissza a nyitómérkőzéshez, amely a második félidőre felpörgött! Az elején, csakúgy mint az első játékrészben, ismét a románok veszélyeztettek Stancu révén, aki 9 méterről, óriási ziccerben nem találta el a kaput. Talán ennek hatására, ijedtükben kapcsoltak egy fokozattal feljebb a franciák. A sebességváltásnak gól lett az eredménye; Olivier Giroud juttatta a labdát fejjel a hálóba.

Ekkor úgy gondoltuk, hogy beindul a hazai henger, ám nem így lett! Néhány perccel később, Stancu 11-esből egalizált. Itt jegyezzük meg, hogy a büntető jogos volt, Kassai Viktor pedig végig remekül vezette a mérkőzést. Teljesítményét egyik fél részéről sem érheti panasz.

payet

Dimitri Payet elképesztően nagy gólt szerzett a végén

És amikor már azt hittük, hogy egy semmitmondó döntetlennel ér véget a nyitómeccs, akkor érkezett a semmiből Dimitri Payet egészen elképesztő átlövés gólja. Így a vége Franciaország-Románia 2:1. A tisztesen helytálló román válogatottnak azonban nem kell még elkeserednie, hiszen Albánia és Svájc ellen megszerezheti még a továbbjutáshoz szükséges pontokat.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «