fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Hegyi levegő”

0

Lehetséges, hogy egy hegyi üdülő egyszerre emelkedik ki a környezetéből, és olvad bele a tájba? A nemrég befejezett The Kumaon Hotel, amely a Himalája indiai részén található, elég jól megoldotta ezt a kettős feladatot, miközben a vendégek a völgy fölé nyúló étkezőből csodálhatják a tájat, ami megkoronázza az épületet.

Kumaon Hotel

A Kumaon Hotel 2014 és 2017 között folyó építése során a Sri Lankai Zowa Architects célul tűzte ki, hogy „kiemeljék a lenyűgöző természeti tájat, és a hegyi kilátásra fókuszáljanak, miközben a helyi anyagok, tradíciók és kultúra előtt is tisztelegnek.”

Kumaon Hotel
Az 1600 méter magasan ülő hotelt a vendégek egy keskeny sétaút mentén érhetik el, amely keresztül vezeti őket a himalájai Kasar Devi falun és egy sor bambuszfa mellett, amelyek lassan felfedik a lenyűgöző hegyi kilátást.

Kumaon Hotel
Az első kikötő a fáradt utazó számára a főépület, amelyben egy társalgó, könyvtár és a recepció található. A hosszú és karcsú felső szint keresztben van elhelyezve, így alakították ki a lebegő étkezőt, amely a völgy fölé magasodik, és keretbe foglalja India második legmagasabb hegycsúcsára, a Nanda Devi-re nyíló kilátást.

Kumaon Hotel
Tíz szoba van az öt faházban, melyek az egy hektáros területen találhatók elszórva. A lenti szintek kőből épültek, amelyet a térségben bányásztak, míg a fenti emeletek falait pernye téglából készítették, külsejüket bambusz borítja. A bambusz homlokzat és a faházak szétszórt elhelyezése lehetővé teszi a hotel számára, hogy egy kicsi maradjon az ökológiai lábnyoma, és harmóniában maradhasson a környezettel.

Kumaon Hotel
A pernye téglákat csak egy réteg festék fedi belül, ami a csupasz betonszegélyekkel és a kadappa (fekete kő) betonacél falakkal minimalista és rusztikus érzetet hoz létre. A külső tereket egy olcsó, betonhoz hasonló anyag, a Kota-nak nevezett indiai gránit borítja, míg az ajtók, a padló és az ablakkereteket helyi fenyőből készítették.

Kumaon Hotel
Minden anyag, amit a bútorozáshoz használtak, helyi kézművesek szőtték, és tőlük származnak a réz és kő kiegészítők is. A hotelben emellett felkészültek az esővíz összegyűjtésére azzal a céllal, hogy szezonális növényeket tudjanak termeszteni a környéken a konyha számára.
Egy szoba két főre a Kumaon Hotelben 13,150 rúpiánál kezdődik (átszámítva ez 200 dollár).

Kumaon Hotel

Kumaon Hotel

Kumaon Hotel

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «