Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Helios – a napfényvitorlás

0

A Sailing Yachts a napenergiával hajtott Helios vitorlását a Fiatal feltalálok 2015-ös versenyére készítette el. A Marco Ferrari és Alberto Franchi által tervezett innovatív, a fenntarthatóságot jelképező 55 méteres Helios 10 utas és 8 fős személyzet számára biztosít a fedélzetén kényelmes, gazdaságos és környezetbarát utazást.

A jacht külső formatervét modern, lágy vonalak jellemzik, a ketch árbocelrendezéssel rendelkező hajó magassága megengedi, hogy a Panama-csatornán is átkeljen, ugyanakkor a vitorlázat akár versenyzés céljára is alkalmas. A 10 vendég számára kényelmes hajó fedélzetén a kötélzet könnyű mozgást tesz lehetővé, az utasok pihenését pedig napozóterasz is szolgálja.

Helios szuper jacht

A remek körkörös kilátást biztosító tat részénél egy feszített víztükrű medence kialakításra is lehetőség van, de mielőtt a hajó mozgásba lendül, a vizet ki kell szivattyúzni a medencéből. A jacht egy 5 és egy 7 méteres garázzsal is rendelkezik, ahol két jet ski és két kenu mellett egy autó is könnyedén elfér.

Helios luxury yacht

A Helios belső kiképzése is roppant funkcionális. A 10 személyes étkezőt például könnyedén mozi teremmé alakíthatjuk, az alsó szinten pedig a 4 legénységi kabin, vendég kabinok, valamint a tulajdonos lakosztálya mellett egy beach club is kialakítható.

Helios luxury yacht

A hajó leglátványosabb része azonban a vitorlázat, a 2052 négyzetméter összalapterületű vitorlákat ugyanis napelemekkel borították be. A 2500 panel pedig nem kevesebb, mint 355 kWh elektromos áram előállítására képes, amelyet a motortérben található akkumulátorokban lehet elraktározni. A dízel-elektromos meghajtásnak, valamint a felhúzható tőkesúlynak és a mindössze 4 méteres merülésének köszönhetően a hajó a sekély vízben is remekül manőverezik, igazi felfedező vitorlássá téve ezáltal a Heliost .

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «