fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A hét karórája: Rolex Daytona Oysterflex

0

A Rolex Daytona – akár modern vagy retro – talán nem szorul bemutatásra. A 60-as évektől kezdve a gyűjtők és a lelkes felhasználók között is egyre nagyobb népszerűségnek örvendő Daytona óramodell gyakorlatilag bebetonozta magát az óraiparba.

Rolex Daytona Oysterflex

A Daytona védjegyének számító golyóálló kialakítás, magas minőségű anyaghasználat természetesen az új modell esetében sem maradt el. Az automata kronográf továbbra is rendkívül népszerű a gyűjtők körében. 2017-ben több újítást is bevezetett a Rolex, többek között készült először értékes fémötvözetből az óraüveget körülvevő keret, illetve bemutatták az Oysterflex névre hallgató gumiszíjat is, mely jelenleg a piacon elérhető legjobb minőségű szíj.

Rolex Daytona Oysterflex
A kinézetéről elmondható, hogy a luxus érzetét kelti. Az óra tökéletesre csiszolt fehérarany háza és számlapja valóban luxusminőségű.
A működéséről egy Rolex 4130-as önműködő szerkezet gondoskodik, tehát az óra automata. A kezdetektől – az óra 2000-ben történő bemutatásától – nem változtattak ezen a szerkezeten, hiszen olyan jól sikerült, hogy nem volt értelme hozzányúlni. A Rolex 4130 akár 72 órányi működéshez szükséges energiát is el tud tárolni.

Rolex Daytona Oysterflex
A 2015-ben megrendezett Yachtmaster kiállításon mutatták be az új Oysterflex szíjat, amivel elsőként a 2017-es modellben találkozhatunk. Az elasztomer gumiból készült szíj belsejében rugalmas fémszálak futnak végig, melyek gondoskodnak a formájának megőrzéséről. A belső része úgy lett kialakítva, hogy az óra alatt a csuklónk szellőzni tudjon.
A fehérarany Daytona szinte bármilyen alkalomhoz, vagy öltözethez tökéletesen passzol. Hordhatjuk az irodába, de akár színházba vagy elegáns rendezvényeken is. Az óra kezdőára $28,800, azaz körülbelül 7,5 millió forint.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «