Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hétköznapi csúcstechnika

0

A Blackmagic Design bemutatta a világ leginkább megfizethető és legrugalmasabb, professzionális szintű UHD közvetítőkamerájának kikiáltott gépét. Stúdióban és terepen is lehet használni az URSA Broadcastot, ami a 3,500 dolláros árával lényegesen olcsóbb, mint az olyan DSLR kamerák, mint a Nikon D5 vagy a Canon EOS-1D X Mark II.

URSA Broadcast„Az URSA Broadcasttal a vásárlók a lehető legtöbbet hozhatják ki befeketetésükből, hiszen a kamera és az objektívek is többféleképpen használhatók bármely projektben, terepen és a stúdióban egyaránt” – fogalmazott a cég képviselője, Grant Petty. „Az URSA Broadcast izgalmas, mivel elérhetővé teszi a csúcskategóriás kamerák technológiáját mindenki számára, a webes producerektől a profi közvetítőkig, ugyanazért az árért, mint egy hagyományos DSLR.”

URSA Broadcast

A Blackmagic Design „szuperéles”, finom textúrájú és részletgazdag képeket, pontos bőrtónusokat és vibráló színeket ígér, no meg persze nagy dinamikaitartományt a 13.056 x 7.344 mm 4K szenzor által, ami az URSA Broadcast szíve. A kiterjesztett videó mód azt jelenti, hogy a felvételeket színeit nem kell az adásba kerülés előtt beállítani, így a modell kifejezetten jó a gyors átfutási idejű élő bejelentkezésekhez. Az operatőrök a beépített semleges sűrűségű optikai szűrők és az IR kompenzáció használatával gyorsan csökkenthetik az érzékelőt érő fény mennyiségét.

URSA Broadcast
A kamerához járó B4 objektív tartó úgy lett kialakítva, hogy passzoljon az érzékelőhöz, ezzel biztosítja a mélységélességet, így a használóknak nem kell aggódniuk, hogy a közeli és távoli felvételek közötti zoomolásnál elveszítik a fókuszt. Az URSA Broadcasthoz van egy teljesen elektronikus B4 objektívvezérlő, ami lehetővé teszi a fókusz, írisz és zoom korrekciót a kamera gombjaival, egy távirányítójával, vagy Bluetooth kapcsolat révén egy iPaden keresztül.

URSA Broadcast
A fényképezőgép külső része a hagyományos közvetítőkamerákra jellemző kezelőkkel és gombokkal van borítva, olyan elrendezésben, amely lehetővé teszi a könnyű használatot anélkül, hogy szem elől kellene téveszteni az akciót. A (viszonylag alacsony) SD / UHS-II és CFast adathordozók rögzítése a kettős CFast és a dual SD sloton keresztül lehetséges, amely folyamatos felvételi lehetőségeket kínál. Ahogy egy memóriakártya megtelt, a felvétel folytatódik, és lehetővé teszi az operatőr számára, hogy ki tudja cserélni az első kártyát.

URSA Broadcast
A kamerával akár 3840×2160 felbontású, 60 kép/másodperc felvétel készíthető, 10 bites DNx145, DNx220X vagy ProRes formátumokban, metaadatokkal, bár jobb minőségű a veszteségmentes 12 bites CinemaDNG RAW felvétel formájában is.
Az URSA Broadcast tartós magnéziumötvözet vázba lett csomagolva. A nagylátószögű, háttérvilágítású LCD kijelző a kritikus felvételi információkat – például az időkódot, a zár és az objektív beállításait, az akkumulátor élettartamát, a felvételi státuszt és az audio szinteket -, továbbá egy kihajtható 4 hüvelykes érintőképernyő, ami tökéletes, ha külső monitorra van szükség a beállításokhoz.

URSA Broadcast
A kamerának beépített sztereó mikrofonjai és mono hangszórói vannak, továbbá XLR audio bemenetekkel, fantomtáplálással és többféle sebességű 12G-SDI-vel rendelkezik a videó kimenet és a visszatérő bemenet számára. A 12 V egyenáramú DC kimenet és a HD-SDI monitor bemenete lehetővé teszi a Blackmagic (vagy harmadik féltől származó) nézegetők és monitorok használatát.
Egyelőre csak a Blackmagic URSA Broadcast váza érhető el, 3,495 dolláros áron.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «