Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hibrid faházat építenek Vancouverben

0

Újabb képek és további részletek jelentek meg a Shigeru Ban által tervezett projekttel kapcsolatban, amit a világ legnagyobb hibrid fa szerkezetének neveznek.

Teracce Tower

A Teracce Tower névre keresztelt lakótorony koncepcióját az év elején mutatták be, és ez japán építész első kanadai projektje lesz. A vancouveri Coal Harbour negyedbe tervezett épület a már elhunyt Arthur Erickson által tervezett Evergreen Building mellett fog helyet foglalni.

Teracce Tower

A plafonig érő elcsúsztatható ablakok lehetővé teszik a kint és bent összemosását

A Portliving fejlesztési iroda támogatásával megvalósuló Terrace House összesen 20 lakást foglal magába, melyeket maga Shigeru Ban tervezett, és minden egység fantasztikus kilátást ígér az égboltra, míg a külső teraszok – a tájépítészeti munkákért Cornelia Oberlander volt felelős– további külső teret biztosítanak a nappalik, halószobák és fürdőszobák mellett. A teraszokon hangulatvilágítás van, és fehér porcelán csempével vannak burkolva, ami passzol a beltér fehér tölgyfa padlójához. A plafonig érő elcsúsztatható ablakok lehetővé teszik a kint és bent összemosását.

Teracce Tower

A hatalmas zárt teraszok üvegpanelei a beépített elektromos motorok révén elcsúsztathatók

A lakásokat úgy tervezték, hogy maximalizálják a privát szférát és az exkluzivitást. A lakások fele teljes emeleteket foglal el, és a vertikális szervezésnek köszönhetően mindössze három lakás található a felső hét szinten. A felső fa emeleteken található otthonok vertikális és horizontális fa szerkezeti gerendák és oszlopok tagolják, amikbe speciális csatornákat építettek, hogy elnyeljék a zajt, és melegséget adjanak a lakás hangulatához.

Teracce Tower

Mind a 20 lakosztály számos részletét Shigeru Ban tervezte

Az otthonok alacsony kibocsátású üvegbe vannak burkolva, és télikertjük is van – a hatalmas zárt teraszok üvegpanelei a beépített elektromos motorok révén elcsúsztathatók.

Teracce Tower

Az épület a már elhunyt Arthur Erickson által tervezett Evergreen Building mellett fog felépülni

„Minden lakosztály okos otthon technológiákkal van felszerelve, múzeumi minőségű az üvegezése, ami segít a hőmérsékletet beállítani, és UV védelmet biztosít a műgyűjtemények számára, továbbá légkondicionáló- és fűtőrendszer van beszerelve, ami a teraszokra is kiterjedő padlófűtéssel és -hűtéssel együtt biztosítják a maximális kényelmet, és hogy egész évben teljes mértékben ki lehessen használni a belső és külső teret” – mondja Macario (Tobi) Reyes, a Portliving alapító ügyvezetője. „Hogy még tovább fokozzuk a tulajdonosi élményt, a lakosztályokhoz dedikált concierge csapat fog tartozni, és számos egyéb szolgáltatás fog hozzájárulni a luxus életkörülményekhez.”

A 20 lakás ára 2,3 millió amerikai dollárról indul.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «