Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hídnyomtatás

0

Először 2015 júniusában jelentették be az MX3D ambiciózus, teljesen funkcionális, 3D nyomtatott fém hídját, ami mostanra készült el.

MX3D

Joris Laarman Lab által tervezett rozsdamentes acélhíd félkész verziója már előre sejteti a szerkezet méretét és komplexitását, erejét és dicsőséges geometriáját. A hidat a tervek szerint 2019-ben fogják felállítani, és Amszterdam egyik legrégebbi és leghíresebb csatornája, az Oudezijds Achterburgwat fogja áthidalni.

MX3D
„Hiszek a digitális- és helyi gyártás jövőjében, az „új kézművességben” – lelkesedett Joris Laarman 2015-ben a projekt bejelentésekor. „Ez a híd megmutatja, hogy a 3D nyomtatás végre a nagyméretű, funkcionális tárgyak gyártására is alkalmas fenntartható alapanyagokból, miközben hihetetlen szabadságot nyújt a formák terén. A híd szimbolikája egy gyönyörű metafora a technológia és a régi város összekötésére, ami mindkét világból a legjobbat hozza ki.

MX3D
A speciálisan kifejlesztett MX3D szoftver és a többtengelyes ipari robotok felhasználásával a négy gép hat hónap leforgása alatt nyomtatta ki a fémhíd teljes fesztávolságát.

 

four robots took six months to 3D print the complex MX3D metal bridge from designboom on Vimeo.

A 12,5 méter hosszú, valamint 6,3 méter széles építmény jelenleg 4,500 kilót nyom és 1100 kilométer kábelből tevődik össze. Mielőtt 2019-ben felszerelnék a hidat, még egy sor teszten kell átesnie, hogy meggyőződjenek a szerkezet stabilitásáról.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «