Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hihetetlen házak – 2.rész

0

Folyatjuk a hihetetlen házakat bemutató sorozatunkat, elmegyünk az újvilágba és Ázsiából is szemezgetni fogunk. Ismét lesz látnivaló.

A háromemeletes faház, Kanada

Három emeletes faház

A ház Brit Columbia vadonjában Vancouvertől nem messze Bridal Fallsban található. A ház érdekessége, hogy a 47 láb (14,32 méteres) magasságával ez a legmagasabb faház Kanadába. A három különálló lakrész felső szintjére 64 lépcső vezet.

A japán teaház

Japán teaház

A Tetsuban található házat, Terunobu Fujimori tervezte. A tervező a minimalista dizájnt ötvözte a fantáziával, miközben a belső udvarra nyíló, csúsztatható faajtóknak köszönhetően igazán szép kilátás nyílik a magasból.

Egy aprócska Viktoriánus házacska, New York

Viktoriánus ház

Az apró házacska eredetileg vadászház volt, amit a Foster házaspár azt követően vásárolt meg, hogy az ingatlanüzletük csődbement. Fosterék ezt követően kezdtek új életbe a saját kezűleg 3 000 dollárból felújított a 9×14 láb (2,7×4,2 méter) nagyságú házban.

Az elhagyott orosz faház

Orosz faház

Oroszországban nagyon sok gyönyörű, de romos faház található. Az egyik közülük a Moszkvától 550 kilométerre Észak- Keletre lévő vadászház. A kétszintes, tornyos faházat a sikeres Szentpétervári üzletember Martyanov Szazonov építette a 19. század végén a híres építész Ivan Ropet tervei alapján a környékről, Ostashevóból származó felességének.

A tradicionális izlandi ház

Izlandi építészet

Izlandon már évszázadokkal ezelőtt nagyon környezetbarát és energia hatékony házakat építettek. A földel, gyeptéglákkal fedett házaknak nagyon hosszú történelme van Afrikában és Európában. Izlandon azonban a házak melegen és szárazon tartása érdekében általánosan használták ezt a megoldást, így a házak mellett a templomokat az istállókat is földel borították be.

Ráadásul Izlandon több változata is kialakult ennek az építészeti stílusnak a 9. század óta, így voltak olyan épületegyüttesek is, amelyeket a föld alatt összekötöttek, az egyéb gazdasági jellegű épületek közül azonban a lakórészre szolgáló házat a hatékonyabb fűtés érdekében egy kicsit kiemelték. Mivel a fa ritka és drága volt Izlandon, ezért a faszerkezet mellett követ is előszeretettel használtak a gyeptéglák mellett az izlandiak, amiket 20-70 évenként sajnos cserélni kellett.

A Thaiföldi kupolaház

Thaiföldi kupolaház

A különös házat Steve Areen 2011-ben építette 6 000 dollárból, míg a belső berendezése a háznak további 3 000 dollárt emésztett fel.

A rusztikus fahát, Minnesota, USA

Dan Pauly házai

Az amerikai Minnesotában van egy kis cég, akik rusztikus faházak építésével foglalkoznak. A képtelennek tűnő ötlet Dan Pauly fejében fogant meg még évekkel ezelőtt. Dan végül épített egy faházat, amit letett egy forgalmas útkereszteződés közelébe, az üzlet pedig beindult. Nagyon sokan megálltak lefotózni a különös építményt, most pedig jól megél a különböző stílusú, egyedi faházakból. Az árak viszonylag barátiak, így 6 500 dollárért már lehet egy egyedi faházunk, a nagyobb 4 méter körüli magasságú változatokért azonban már 12 500 dollárt kell fizetnünk, igaz cserébe Dan cége minden dizájn ötletünket teljesíti.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «