Hipervékony installáció Kazahsztánban

0

A MARC FORNES / THEVERYMANY stúdió hozta létre a ’Minima | Maxima’ objektumot, egy helyspecifikus kreációt , ami ultravékony alumíniumból készült a kazahsztáni Astana-ban. A 2017-es világkiállításon bemutatott installáció egy furcsa, tudományos-fantasztikus világba vezeti a látogatókat, ahol kapcsolatba léphetnek a dinamikus struktúrával.

Hipervékony installáció Kazahsztánban

Fotók: studio NAARO

A projekt kiszélesíti a MARC FORNES / THEVERYMANY kutatását és fejlesztését a strukturális integritás elérése érdekében az “ultravékony, önhordó struktúrákon” keresztül. Ezek a szeszélyes, ugyanakkor tartós görbék kiküszöbölik az oszlopok és gerendák szükségességét.

Hipervékony installáció Kazahsztánban

Az installáció görbéi dinamikus teret hoznak létre a felfedezéshez

A felület rendkívül vékony: 6 mm vastagságú alumínium. “Ha egy tojást a projekthez hasonló méretűre nagyítanánk, akkor az sokkal vastagabb volna” – mondja a tervezőcsapat.

Hipervékony installáció Kazahsztánban

A tervezőcsapat korábbi munkáit „feltérképező egységeknek” nevezték

A hajtogatott alapból a sima és kétszeresen ívelt, folytonos felületbe történő átmenet gondos megtervezése révén volt kivitelezhető, hogy a szerkezet eléri a jelentős, 4 emeletnek megfelelő csak nem 13 méteres magasságot.

Hipervékony installáció Kazahsztánban

A projekt egy több rétegből álló kompozíció: három réteg sík csík van kialakítva párhuzamosan

A projekt egy több rétegből álló kompozíció: három réteg sík csík van kialakítva párhuzamosan. A rétegek egymást támogatják, miközben begörbülnek és a magasba törnek. „A rendszer összehasonlításra ad okot a száltechnológiával – úgy, mint a szén vagy üveg -, mégis egyedülálló, hogy a szálakkal ellentétben, itt nem kell minden egyes komponensnek feszültség alatt lennie”.

MARC FORNES / THEVERYMANY: minima | maxima in kazakhstan from designboom on Vimeo.

A projektet az építészeti és mérnöki újításokat bemutató 2017-es világkiállításra rendelték. A struktúra állandó installáció marad, amely a kíváncsiságát és elkötelezettségét ösztönzi.

 

A MARC FORNES / THEVERYMANY korábbi építményeit mint „feltérképező egységeket” használták a számítási folyamataikhoz, szintúgy, mint a soklábú lárvák és szerves formák iránti érdeklődésüket.

Hipervékony installáció Kazahsztánban

Éjszaka meg van világítva

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «