“Hobbitok” whisky gyára

0

A Rogers Stirk Harbour + Partners a single malt whisky-ről ismert skót cég gyártókapacitásának növelését teszi lehetővé ez az új komplexum. A figyelemre méltó épület, amit sok zölddel borított hullámzó fa tető fed jól beilleszkedik a környező vidékbe.

Skót whisky lepárló

A Macallan New Destillery and Visitor Experience ugyanazon a Speyside birtokon fekszik, mint ami a Macallan whisky gyártásának helyszíne már 1824 óta. A projekt büdzséje 140 millió fontról indult, amibe beletartozik minden berendezés, ami a whisky gyártásához szükséges. Az építkezés 3 év és 6 hónapig tartott, és 400 ember dolgozott raja.

Skót whisky lepárló
Az épület 14,800 négyzetméter, és félig egy lejtőbe van építve. A terveket az ősi skót földi munkák ihlették, és válaszként funkcionál a körülvevő tájra.

Skót whisky lepárló
A Rogers Stirk Harbour + Partners elmondása alapján a tető az egyik legösszetettebb fa szerkezet a világon. Egyértelműen hatásos a megjelenése, és 1800 fa gerendából, illetve 380 ezer önálló elemből áll. A tető felületén fű és vadvirágok nőnek, ahogy ezek nagyobbak lesznek, az épület tökéletesen fog beleolvadni a tájba.

Skót whisky lepárló
A házat mázas homlokzat veszi körbe, és bent található egy látogatóközpont, három szeszfőzde és egy magtár. A látogatókat egy kiállítás és galéria területen üdvözölik, majd végig vezetik a gyártási részlegeken, ahol a whiskyt lepárolják.

Skót whisky lepárló

Skót whisky lepárló

Skót whisky lepárló

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «