Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hogyan használják az internetet a nők, és hogyan a férfiak?

0

A programozók és informatikusok zöme férfi, de a nethasználatban már teljesen más képet kapunk. Hogyan használják a netet a férfiak és hogyan a nők?

Az internetfelhasználók nagyobb része férfi, de meglepő módon a különbségek nem óriásiak. A fejlődő világban általában a férfiak 5-6 százalékkal nagyobb arányban férnek hozzá az internethez. Érdekes módon a különbség Európában a legnagyobb, itt a férfiak előnye eléri a 7 százalékot is. Amerikában viszont éppen fordítva van. Itt már a hölgyek többet használják az internetet, mint a férfiak! Ez lenne a jövő? Talán igen, de érdemes megnézni a részleteket is!

Fiatal nők, idős férfiak

Bár ma már az internetet mindenki használja a fejlett világban, a kutatások azt mutatják, hogy a fiatal korosztály esetén a lányok nagyobb arányban kezdnek el internetet használni, mint a fiúk. Az időseknél éppen ellentétes a folyamat. A korosodó férfiak hamarabb lesznek online, mint a nők.

Egy másik kutatás azt mutatta ki, hogy ahol nagyobb a szegregáció, ott is a nők vezetnek az internethasználatban. Egy amerikai felmérés szerint, míg az afroamerikai nők 60%-a használja a netet, addig a férfiaknál ez az arány csak 50%-os.

Házasok és egyedülállók

Különbség van az internethasználatban a párkapcsolattól függően is. Az egyedülálló férfiak nagyobb arányban használják az internetet, mint az egyedülálló nők. Ugyanakkor, ha egy nő házas jobb eséllyel lesz jelen az online világban, mint szintén házas férje.

A statisztikát úgy is értelmezhetjük, hogy a férfiak akkor netfüggők, ha egyedül vannak, a nők viszont akkor, ha házasok. De vajon miért? A kutatások sajnos ezt az érdekes statisztikát nem magyarázzák.

Közösségi média. Ki mit használ?

Az internet használatában nincsenek radikális különbségek, annál nagyobb a különbség abban, hogy mit és hogy használnak a különböző nemek. A Facebook-ot nagyjából egyenlő arányban használja a két nem, a Youtube esetén minimális a férfiak töbsége. A Google Plus, a LinkedIn és a Reddit, viszont már egyértelműen a férfiak terepe.

A nők ezzel szemben a Pinterest, a Flickr és a Foursquare esetében vannak többségében, de a Twitteren is a hölgyeké az elsőbbség.

Az üzlet a férfiak terepe

Az internet nem csak a szórakozás, hanem az üzlet terepe is. Érdekes módon, míg a nethasználat viszonylag kiegyenlített, az online marketing területén kétharmados a férfiak előnye. Hasonló módon a férfiak kezében van a domainek jelentős része is, és ők birtokolják a webhelyeket is. A nők inkább a blogformátumot kedvelik.
A Moz. com által végzett kutatás szerint, az online marketing területén dolgozók kétharmada férfi, de a nők évről-évre csökkentik a nemek közötti különbséget. A programozás és webfejlesztés szinte

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «