Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hogyan lesz divatikon egy autóból?! Avagy Vörös és Fekete, Stendhal után szabadon

0

Az új Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition kéttónusú fényezése a “színkiemelés” nevű fotózási trendet idézi, aminek lényege, hogy egy élénk szín kiemelésével a kép egyik részletére irányítja a figyelmet. A kontrasztos színek alkalmazásának ötlete más területeken, például a divat vagy a szórakoztató elektronika világában is népszerű.

Az erős vizuális hatásokkal operáló dizájn iránti kereslet erősödését látva döntött úgy a Ford csapata, hogy egy látványos csavart visz a Fiesta külső és belső megjelenésébe, méghozzá úgy, hogy a vörös és fekete színsémák kombinálásával egyszerre két különleges modellváltozatot is alkotnak, amelyek láthatóan eltérő benyomást keltenek. Az új Ford Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition változatok új, dinamikus stílussal és teljesítménnyel csábítják azokat a Fiesta-vásárlókat, akik szenvedélyesen vonzódnak a különleges részletmegoldásokhoz és a minőségi kidolgozáshoz.

Vörös vagy fekete?! De lehet egyszerre is

Vörös vagy fekete?! De lehet egyszerre is

“A látványos, kéttónusú dizájn igencsak divatos manapság, s ez a trend minden téren egyre erőteljesebb, legyen szó akár az okostelefonok tokjáról vagy a férficipőkről; e termékcsoportok tradicionális, sötét színvilágát mind gyakrabban dobják fel a tervezők kontrasztos árnyalatú betétekkel vagy öltésekkel.” – magyarázza John McLeod, a Ford Európa különleges járművekért felelős vezető dizájnere. “Az élénkebb, kifejezőbb stílusok iránti fogyasztói igény remek hír a dizájnerek számára, hiszen ennek révén esélyük nyílik az eddigi határok feszegetésére – ráadásul mindez az autók világában is jól alkalmazható.”
Nemcsak a szín különleges, hanem a kiegészítők is

Nemcsak a szín különleges, hanem a kiegészítők is

Mindkét új, mutatós Fiesta-változaton (Race Red fényezés fekete tetővel és Panther Black fényezés vörös tetővel) kontrasztos színekben ragyognak a külső tükörházak, az első lökhárító és a légbeömlő kerete. A különleges modellváltozatokkal foglalkozó csapat a rendelkezésre álló számos színkombináció közül a vörös-fekete párosítást választotta, ami hagyományosan a sportosságot idézi – vagyis azt a közismert Fiesta-karaktert, amit még inkább kihangsúlyoz a Fiesta Red és Black Edition sportfutóműve, áthangolt Elektromos Szervokormánya, valamint a Ford többszörösen díjnyertes 1,0 literes EcoBoost motorjának most bemutatkozó, 140 lóerős változata. Mind a Fiesta Red Edition, mind pedig a Fiesta Black Edition kontrasztos tetőfényezést kapott; az egységesebb és ragyogóbb felületet fóliázás biztosítja.

Belül sem kell választani a vörös és fekete között

Belül sem kell választani a vörös és fekete között

A kontrasztos színvilág az utastérben is érvényesül: az autókon fekete színben ragyog a középkonzol és a külső kilincs is; a sportos kormánykereket és a váltókar szoknyáját vörös öltésekkel varrott fekete bőr borítja; ezenkívül a padlószőnyegek és a sportülések is feketék, varrásuk pedig vörös.

Az élénk színek kiemelik az autó finom részleteit

Az élénk színek kiemelik az autó finom részleteit

“A vörös mindig is sportosnak számított; ez az élénk szín kiválóan alkalmas arra, hogy kiemelje egy autó vonalait és részletmegoldásait. Ugyanakkor a fekete autók valamivel kifinomultabbnak és visszafogottabbnak hatnak,” mutatott rá McLeod. “Persze az is igaz, hogy a fekete erős háttérszín, amin a vörös részletek szinte fellángolnak. Mindkét új Fiesta látványos, különleges és modern megjelenésű lett.”
A limitált színes modellek hamarosan elérhetőek

A limitált színes modellek hamarosan elérhetőek

A karosszéria-kit része még a sportlökhárító, az oldalsó légterelő szoknyák és a hátsó tetőlégterelő, valamint a kizárólag a háromajtós modellekhez adott Panther Black fényezésű 16 colos (vagy opcionálisan 17 colos) könnyűfém keréktárcsák. A Fiesta Red Edition és Fiesta Black Edition modellek az év későbbi részében jelennek meg a márkakereskedésekben.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «