fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Holdóra, ahogy még nem láttuk

0

Napóráról már sokat hallottunk, ám holdóráról már annál kevesebbet. Most azonban az utóbbiról lesz szó, még ha nem is a szó szoros értelmében. Egy igazán különleges, Hold inspirálta karóra szettet szeretnénk prezentálni alább.

 

A páratlanul egyedi kollekció Yann Debelle de Montby nevéhez köthető, aki a Holdra (és a NASA 3 dimenziós felvételeire) pillantva, két kollégájával együttesen elkészítette a képeken látható, csodaszép karórák dizájnját.

Holdóra

A Shanghai Moons néven futó szett négyféle karórából áll. Mindegyik egy-egy holdfázist jelenít meg: telihold, első negyed, utolsó negyed és újhold.

A legsötétebb számlapú ábrázolja az újholdat, amikor a Hold felénk eső oldala nem kap közvetlen napfényt. A legvilágosabb pedig természetesen a teliholdat ábrázolja, amikor az égitest a legfényesebben ragyog.

Az órák szíja barna szamárbőrből készült, az üvege pedig zafírkristályból. A legrendhagyóbb tulajdonsága pedig az, hogy csupán egyetlen mutatóval rendelkezik. Ez a kézzel festett mutató az órát jelöli – a perceknek úgy tűnik nem nyilvánítottak túl nagy jelentőséget az alkotók.

Ezeket a karórákat kifejezetten gyűjtőknek készítettük, akik a kézművességet és esztétikát többre értékelik, mint az egyszerű, sima időmérést és belefáradtak a klasszikus stílusba – árulta el Debelle De Montby.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «