fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Holnap Apák napja van!

0

Itthon talán még kevesen tudják, hogy az Apákat is ünneplik, pedig ennek a hagyománynak is van némi történelme, hiszen már 1910-től ünneplik.

Apák napjaA történelmi tény szerint június harmadik vasárnapja az Apák napja, mely az Anyák napja párjaként lépett be az ünnepek sorába. A kezdeményezés, hogy az apáknak is legyen egy napjuk Amerikából ered, ahol egy bizonyos Sonora Smart Dodd állt a dolog élére. Édesapja a háborús veterán William Jackson Smart egyedül nevelte fel hat gyermekét, az iránta érzett tisztelet inspirálta. Az első Apák napja hivatalos dátuma június 5. volt korábban, de később ezt módosították június harmadik vasárnapjára. Az első hivatalos ünnepet 1910-ben tartották, sőt 1916-ban az akkor regnáló amerikai elnök Thomas Woodrow Wilson is megtartotta a családjával. Pár évvel később tettek kezdeményezéseket, hogy nyilvánítsák az államokban szabadnappá, de végül is ez elvetélt. Később Nixon amerikai elnök 1972 ismerte el hivatalosan.
A Valentin nap után tehát az Apák napja is “átúszott” az újvilágból az öreg kontinensre és egyre több európai országban ünneplik az anyák napja módjára.
Természetesen a kereskedelem is azonnal felvette a ritmust, és ilyenkor számos leginkább férfiakat érintő termék esetében hirdetnek akciókat, de mint tudjuk nem ezen múlik a szeretet.
Szóval, aki szeretne kedveskedni az édesapjának, annak még van ideje – még csak szombat lévén – “elrohanni” egy kis gesztusértékű meglepiért!

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «