Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

HoloFlex – a hajlítható okostelefoné a jövő?

0

A kanadai Queen’s University human média laboratóriuma HoloFlex néven egy olyan okostelefont fejlesztett ki, amelynek a képernyője nem csak, hogy hajlítható, de azon 3D-és képek is láthatóak a nélkül, hogy speciális szemüveget viselnénk, vagy megváltoztatnánk a látószögünket.

A Holoflex a labor korábbi ReFlex készülékének továbbfejlesztett változata, amely a kijelző szélein elhelyezett érzékelők segítségével még akkor is képes a képek megjelenítésére, ha meghajlítjuk a kijelzőjét. Az egyetem szerint pedig ebben az új technológiában komoly lehetőségek rejlenek. „A felhasználók holografikus videókonferenciákat rendezhetnek” – nyilatkozta a labor igazgatója, Dr. Roel Vertegaal.

Holoflex, flexibilis mobiltelefon

„Ha meghajlítjuk a készüléket a felhasználó szó szerint kiugrik abból és körbenézhet, mert az arcok minden szögből élesen jelennek meg a kijelzőn.”
A HoloFlex 1920×1080-as FOLED (Flexible Organic Light Emitting Diode) érintőképernyős kijelzőt használ, a 3D-és képek megjelenítését pedig 3D-és nyomtatás segítségével előállított 16 000 mikrolencse biztosítja.

Holoflex, flexibilis mobiltelefon

Ennek eredményeképpen pedig 160×104-es felbontású 3D-és képek hozhatóak létre. Ez a felbontás jelenleg sokkal alacsonyabb, mint amire a 2D-és telefonképernyők képesek, a 3D-és képernyőben azonban jelentős fejlesztési potenciál rejlik még a mérnökök szerint.

A telefon egyébként felveszi a versenyt az olyan prémium készülékek tudásával is, mint amelyen az LG G Flex 2, vagy a HTC One M9. Az 1.5 GHz-es Qualcomm Snapdragon 810 processzorral felszerelt, 2 GB RAM-mal rendelkező HoloFlex készüléken az Android 5.1-es szoftvere fut, valamint az Adreno 430 GPU-ja támogatja az OpenGL 3.1-et is.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «