Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Honda Type-R pick-up

0

A Honda Civic Type R már így is az autóshow-k egyik legmegkapóbb autója, most azonban minden határon túlment az extravagancia…pick-up lett.

Honda Type-R pick-up

A Honda angliai gyárában (HUM), Swindonban tervezték a kis Type R pick-upot, ami a Honda legagresszívabb Civic attitűdjét kapta egy (kis) pick-up teljesítményével. Nem ez lesz az építkezések legproduktívabb pick-upja, de ami hiányzik belőle a teljes méretű pick-upokhoz képest, azt pótolja majd a menetteljesítménye.
Ha mindössze egy Ridgeline-t adtak volna az Type R-hez, az túlságosan földhöz ragadt lett volna a Honda tervezőinek. Ehelyett egy specializált csapat a HUM Termékfejlesztési osztályán belül egy őrült kísérletbe fogott, ami majdnem olyan bizarrul lenyűgöző, mint a Nissan Juke R.

Honda Type-R pick-up
A Civic Type R Pickup Truck koncepció – vagy Project P – egy alap Civic Type R modellként kezdte az életét, mielőtt a Honda autósebészekből álló csapata lehámozta róla a karosszéria felső részét. Kihúzták a hátsó üléseket és a csomagtartót, és gyémánt bevonattal ellátott segédágyat és segédlámpás bukókeretet dobtak a helyére.

Honda Type-R pick-up
Természetesen a csapat érintetlenül hagyta a Type R védjegyének számító szárnyát, így ahelyett, hogy lehúzták volna, hogy betegyék a csomagtartóajtót, körbeépítették azt, és az ajtó lentre került. Ahelyett, hogy lezuhanna, mint egy hagyományos pick-up ajtó, ez felfelé lendül.
Hogy lekerekítsék a dolgokat, a csapat a Rally Red egy szemkápráztató árnyalatára festette a járművet, hogy a korlátlan sebesség érzetét adják a pick-up kreációjuknak.

Honda Type-R pick-up
A Honda hiszi, hogy a Type R Pickup lehet nagy valószínűséggel a leggyorsabb pick-up az angol utakon, és a becslések szerint 266 km/óra a csúcssebessége, a 100-at pedig kevesebb mint 6 másodperc alatt éri el. Ezek a számok közel állnak a Civic Type R adataihoz, és ez a változat is ugyanazt a 320 lóerős, 2 literes VTEC turbo és hatsebességes váltót használja. A felfüggesztés és a vezetési módok triója – Comfort, Sport és +R – is változatlan maradt.

Honda Type-R pick-up
„Azon is gondolkozunk, hogy elvisszük a Nurburgringre, hogy lássuk, meg tudjuk-e dönteni a leggyorsabb első kerék meghajtású pick-up rekordját” – mondta Alyn James projekt vezető.
Valószínűleg nem kell mondani, de el is lehet felejteni, hogy gyártásba fog kerülni ez a gyors, de kevésbé hasznos pick-up. Phil Webb, a Honda UK autó üzletágának vezetője megerősítette, hogy nem tervezik a különleges projekt gyártását.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «