Hublot streetART

0

A márka legújabb nagykövete egy Big Bang Meca-10 órára tervezte rá a védjegyének számító mintákat.

Hublot Shepard Fairey street artisttal közös limitált órát dobott piacra

Shepard Fairey – a nemzetközileg elismert street art művész – aki elsősorban 2008-as, Barack Obama amerikai elnököt ábrázoló ’Hope’ alkotásáról, és az Andre the Giant „Obey” művészeti kampányáról ismert – tipikusan hatalmas falfelületeken – muralokon – dolgozik, és gyakran egész épületeket fest le. A svájci óragyártó Hublot-val azonban egy új együttműködés keretében egy karóra tokjára és számlapjára kicsinyítette hatalmas esztétikáját – ez a Bing Bang Meca-10 Shepard Fairey (28,300 dollár) egy 45 mm-es kézi felhúzású óra, amely mostantól két verzióban érhető el (kék és szürke), és a művész védjegyének számító csillag fogaskerék logo látható három óránál.

Hublot Shepard Fairey street artisttal közös limitált órát dobott piacra

„Szeretem, ha sok felület áll a rendelkezésemre, ugyanakkor a kihívásokat is szeretem” – mesélte Fairey egy májusi eseményen a Los Angeles-i Mack Sennett Studios-ban, ahol leleplezték az együttműködést.
„Örültem, hogy használhattam a csillag fogaskerék ikonomat magán az óra szerkezetén” – tette hozzá. „A mechanikus reprodukció révén az ébredő egyenjogúság szimbólumaként használom, így tökéletes párosítás, hogy az órán egyszerre funkcionális elem és szimbólum is.”

Hublot Shepard Fairey street artisttal közös limitált órát dobott piacra

Az időmérő, amely egy aláírt és számozott Shepard Fairey print társaságában érkezik, az óragyártó „Hublot Loves Art” sorozatának legutóbbi – és legkiemelkedőbb – darabja. A sorozat 2014-ben a brazil pop artist Romero Brittoval indult, aki egy futball labda formájú tartószobrot készített a márka 2014 FIFA World Cup Brasil órái számára. A korábbi együttműködések alkalmával olyan street art művészekkel dolgoztak együtt, mint a párizsi születésű Mr. Brainwash, és a chicagói szélhelyű Hebru Brantley – ezeknek a legtöbbje a Hublot Art Basel Miami rendezvényen való jelenlétéhez kapcsolódtak.
„Inkább esemény jellegűek voltak ezek” – magyarázta a Hublot CEO-ja, Ricardo Guadalupe. „De arre gondoltunk, hogy egy lépéssel tovább megyünk, és készítünk egy órát, ami egy művészhez köthető.”

Hublot Shepard Fairey street artisttal közös limitált órát dobott piacra
2016-ban a Hublot a svájci tetoválóművésszel és a Sang Bleu alapítójával Maxime Büchi-vel dolgozott együtt a Big Bang modellen, amelyen jellegzetes grafikái szerepelnek. „Kezdetben bizonytalan voltam, hogy mennyire lesznek népszerűek a művészet – ebben az esetben a tetoválás – által inspirált órák, de annyira mások voltak, hogy a dizájn szempontjából hatalmas sikert arattak” – mondta Guadalupe. „Ez volt az első óra, aminél láttam a potenciált az ilyen együttműködésekben.”
Triston Eaton, a New York-i street art művész mutatta be Fairey-t a Hublot-nak, akivel előző évben a Fame vs. Fortune limitált művészeti óra koncepción dolgoztak együtt. Amikor a Hublot amerikai elnöke, Jean-François Sberro találkozott Fairey-vel, egy olyan kollaborációt képzelt el a művésszel, amely felhívja a világ figyelmét a Hublot és a street art művészek munkáira.

Hublot Shepard Fairey street artisttal közös limitált órát dobott piacra
„Shepardnak hatalmas követőtábora van, és sok rajongója nem feltétlenül óra rajongó, így rajta keresztül eljuthatnak az órákhoz, mivel istenként tekintenek rá” – mondta Sberro, hozzátéve, hogy a művész a Hublot nagykövete lesz a következő három évre.
Fairey, aki a Big Bang Meca-10 texturált, törzsi mintás Texalium tokját úgy írja le, mint egy „téli városi terepminta érzés”, azt mondta, hogy büszke a dizájnra, mert miközben felismerhetően az övé, miközben „egy kicsit finomabb és egy kicsit elegánsabb”.
„Annak ellenére, hogy szeretem, ha a művészetem nagy és hangos, szeretem, ha a ruhatáram minimál” – tette hozzá. „Általában feketében és feketében lehet engem látni.”
A Hublot kapcsolata a művész világgal azt mutatja, hogy olyan művészekkel szeretnek dolgozni, akik kívülálló perspektívával rendelkeznek. „A street art összhangban van a Hublot filozófiájával, mert kortárs, mert modern és megosztó” – mondta Guadalupe.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «