fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hullámház

0

A MAD építészei bemutatták következő projektjüket, mely az első európai lakóparkjuk lesz, méghozzá Párizs 17. kerületében, az új és nagyon ígéretes Clichy-Batignolles városrészben.

Renzo Piano épülete a tervek szerint a Martin Luther Kink Park és egy bíróság között kap majd helyet. A 13 emeletes monstrum neve UNIC lesz, s helyi francia építészeti irodákkal együttműködve fog felépülni.

UNIC ház Párizsban

A szomszédos 10 hektáros zöldterületre fog nézni az épület, s az elhelyezkedését külön kihangsúlyozzák a kanyargós padlólemezek, melyek elvékonyodnak, ahogy az épület emelkedik felfelé.

UNIC ház Párizsban

A MAD ezzel a munkájával megpróbálja elhomályosítani a határvonalat az építészet és a természet között az épülethez tartozó lépcsős teraszokkal is, mely gyakorlatilag a zöld terület továbbvitele.

UNIC ház Párizsban

Így a lakónak sokkal több kapcsolata lehet majd a természettel. Az emeleti lakásokból pedig pazar kilátás nyílik a városra, s magára az Eiffel toronyra is.

UNIC ház Párizsban

A dupla magos szerkezet a nyers homlokzaton nyer kifejezést, mely szintén szorosan kapcsolódik a szomszédos terekhez. Direkt kapcsolata van az épületnek ezen kívül a helyi metrócsomópontokhoz, de egyéb közösségi intézmények is könnyen elérhetőek, óvoda, üzletek és számos étterem.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «