Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Hullámzó bambusz

0

A sanghaji Monoarchi Architects három nem koncentrikus kör alapra építette ezt a bambusz faházat, és hullámzó tetővel koronázta meg, ami az épület vizuális megjelenését is meghatározza.

Bambuszház

A 8 méter magas épület – a magasságát az építészek úgy választották meg, hogy passzoljon az őt körülvevő bambuszfák magasságához – a ritkán látogatott hegyi faluban található a Siming hegy lábánál Yuyaoban, Kínában. Felső és alsó részekre van osztva a tér; a lenti rész acél tartóoszlopokból áll, míg a felső rész főként fából készült.

Bambuszház
Az épület alaprajza egy egyszerű spirálvonal, amely három nem koncentrikus körből áll. A külső fal köre a belső térbe integrált, és elválasztja a fürdőszobát és a nappalitól a félemeletre vezető lépcsőket. Az ablakokat a tető hullámzó eresze keretez, a környező tájra néz, miközben megteremtik a privát szféra érzetét.

Bambuszház
A faház egy gát oldalán helyezkedik el, ahol az ősi bambusz erdő és zöld partok veszik körül. Az acéloszlopokat a föld több pontján csoportokba helyezték a környezetre gyakorolt hatás minimalizálása érdekében, ugyanakkor nagy teret alakítottak ki a földön végrehajtott tevékenységek számára. A terasz egy része a patakok fölött függ, ami lebegő érzetet kelt.

Bambuszház
A vendégek az első emeleten lépnek be a teraszra. A nappaliból egy hatalmas ablak útként szolgál a tetőre, míg egy alacsony ablak a hálószobából ugyanígy funkcionál.

Bambuszház

A fürdőben a tető úgy esik, hogy eltakarja a helységet, ezzel biztosítva a privát teret, miközben a természetes légáramlást meghagyja. A tervezési és építési folyamat során az építész folyamatosan szoros kapcsolatban állt a helyi kézművesekkel, hogy egyensúlyban legyen a forma és a helyi építési lehetőségek.

Bambuszház

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «