Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Hyundai új légzsákrendszert tervezett a napfénytetőkhöz

0

Légzsák ma már minden autóban van, és mindenfajta ütközésben képesek kinyílni. De vannak olyan esetek, amikor a légzsákok nem képesek megvédeni az utasokat.

A Hyundai új légzsákrendszert tervezett a napfénytetőkhöz

A Hyundai Mobis csapata, ami a Hyundai automobiles része, az egyik ilyen forgatókönyvet kezelte azzal, hogy kifejlesztette a világ első olyan rendszerét, aminek célja, hogy csökkentse az átfordulásos balesetek közben a sérüléseket panoráma napfénytetőbe épített légzsákkal.
A napfénytető légzsák megakadályozza, hogy az utasok kiessenek az autóból, miközben az átfordul egy karambolban, és a próbabábukkal elvégzett kísérletek során a Hyundai szakértői azt is felfedezték, hogy akár a súlyos fejsérüléseket is képes megelőzni.

A Hyundai új légzsákrendszert tervezett a napfénytetőkhöz
Azért, hogy biztosan fel lehessen szerelni a légszákot, bármilyen pozícióban is van elhelyezve a napfénytető, az új rendszert az üveg és a napvédő közé helyezik be. Amikor a fedélzeti szenzor érzékeli az ütközést, amiben átfordul az autó, a légzsák befedi a teljes tetőfelületet, és 0,08 másodperc alatt nyílik ki a jármű hátuljáig.
Ez nem kis teljesítmény, hiszen egy autó hátsó részében elég kevés hely van bármilyen elem elhelyezésének, különösen egy légzsáknak. Ennek ellenére az olyan biztonságtechnikai cégek, mint a ZF és a TRW fejlesztett már ki tetőbe épített légzsákokat, ezek főként a frontális ütközéseknél használatosak.
A rendszer a várakozások szerint 2019-től lesz elérhető, és nagy valószínűséggel az olyan modellekbe lesz beépítve, mint a Genesis és az új Kona crossover.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «