Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Ilyen egy felturbózott, 1970-es Dodge Charger

0

Impozáns 1,650 lóerővel a motorháztető alatt, a Speedkore által készített egyedi Dodge Charger Tantrum az 1970-es eredeti modell szénszálas megismétlése. A kerekektől a karosszériáig fekete Shakedown Challangerhez hasonlóan, ez az autó is a múlt és a jelen dizájn elemeit mossa össze egy igazán egyedülálló alkotásban.

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger

A Speedkore Performance röviden csak Tantrumnak nevezett 1970-es fekete Dodge Chargerjén szinte minden szénszálból készült. A bőséges mennyiségű szenet tartalmazó izomkocsi díszrácsa tiszta alumíniumból készült. A kocsi hátulján a farok szintén egyedi kiképzést kapott lámpáját pedig az  2014-es Challangertől kölcsönözték.

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger
Az 1970-es Charger gépházában egy QC4V motor lapul, amit a Mercury Racing egy tengerészeti cég készített, akik már 75 éve foglalkoznak vízi járművek meghajtásával.

 

A motor egy 90 fokos, 9 literes V8-as, amire egy 94 mm-es turbófeltöltőt szereltek – mindez összesen 1,650 lóerős teljesítményt produkál. Az első és hátsó futómű is egyedi megoldásokat kapott, hogy bírja a nagy teljesítményt.

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger
Amikor a belsejét tervezték, a Speedkore egyensúlyt akar teremteni, hogy valami olyat hozzanak létre, ami modern, de nem annyira high-tech, hogy úgy nézzen ki, mint egy űrhajó. A tervező, Sean Smith ötletei, találhatók meg az autó utasterében.

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger

Ahogy a külső borítása, úgy a Dodge pilótafülkéje is rengeteg szénszálas elemet tartalmaz, testre szabott Alcantara és bőrborítással, amelyet Gabe’s Custom Interiors készített. A befejező vonásokhoz tartozik egy egyedi műszerfal és a kabin többi részéhez passzoló, fekete színű Billet Specialties kormánykerék is.

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger

Felturbózott, 1970-es Dodge Charger

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «