Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Indián nyár

1

Az Indian nagy sikert aratott a versenyeken a FTR750 flat track motorjával és a rajongók nagyon szerették volna, ha a jármű utcai forgalomban is legálisan használható változatát is elkészítenék.

Indian FTR1200 Custom

Az idő nem is érhetett meg volna jobban, hiszen a nosztalgia szele söpör végig a motorok piacán, és mindent eltávolít az útjából, ami nem mutat jól skinny farmerral, rövidnadrággal, kesztyű nélkül és egy fura, akváriumszerű sisakkal. Megérkezett hát az Indian FTR1200 Custom.

Indian FTR1200 Custom
Az EICMA 2017-en frissen debütált FTR1200 Custom az Indian Scout 1133cc V-iker hajtóművét gyönyörű rácskeretes flat track vázba helyezték, és tükrökkel, minimális műszerfallal, rendszámtáblával és épphogy csak kikandikáló, a versenyvillák közé erősített fényszóróval tették tökéletessé. A motor messze legszembetűnőbb eleme egy pár funky S&S kettős kipufogó, ami hosszú ideje a legjobb kivitelezése ennek a megoldásnak.

 

Karbon lemezek takarják az Ohlins felfüggesztést, és a tisztességes méretű első lemezre egy kövér Brembo féknyereg került, így a motor egyértelműen inkább szórakozásra épült, minthogy az ember egész nap jóképűen ücsörögjön rajta.

Indian FTR1200 Custom
Ha az FTR1200 Custom-öt ma meg lehetne venni, biztosan óriási sláger lenne. A piac ki van élezve a retró motorokra, és a kivitelezés ebben az esetben minden kétséget kizáróan fenomenális. Hosszú, alacsony, vékony és komisz. Ez az egyik legjobban kinéző motor sok szempontból, még ha a plusz 100 lóerő el is ijeszti a baristát, akinek a képességei nem érnek olyan messzire, mint a fülcimpája.


De – úgy tűnik, mindig van egy de – nem gyártásra szánták ezt a modellt. Mindössze egy „kísérlet, vajon milyen lenne egy utcán is legális versenymotor”. A nevetségesen kicsi sárvédők, az indexek hiánya és a letisztult megjelenés ellenére, nem egyszerű megszerezni három ország aktakukac bürokratáinak engedélyét.
A bemutató videó alapján nagyszerűnek, de az előírások szempontjából rendkívül kifogásolhatónak tűnik a motor.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Kétkeréknyi történelem • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «