Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Infiniti Prototype 9 – a lenyűgöző koncepció

0

Az Infiniti teljesen egészében leleplezte a lenyűgöző retro-futurisztikus modelljét, a Prototype 9-et már a Pebble Beach Concoursd’Elegance előtt.

 Infiniti Prototype 9

A klasszikus japán versenyautók és repülőgépek által inspirált modell a lenyűgöző arányokat ötvözi a modern elektromos meghajtással, hogy elvigye az idei év egyik legérdekesebb koncepciója címet.

 Infiniti Prototype 9
A bámulatos Prototype 9 koncepcionális vázlatként kezdődött, amelyet a roadsterek és a klasszikus repülőgépek inspiráltak. Az Infiniti szerint a projekt eredetileg csak egy papíralapú javaslat volt, de elterjedt a híre cégen belül, a gyártási csapat pedig felajánlotta, hogy megvalósítják a tervezőcsapat elképzelését.

 Infiniti Prototype 9
Annak ellenére, hogy szokatlanul régimódi sziluettje van, az Infiniti modern formatervezési jegyeket visel magán, mint a cápauszonyos rács és a rozsdaburkolat, amik szépen belesimultak a koncepcióba. Az acél paneleket kézzel alakították ki, és egy acél alvázra kerültek felhelyezésre.

 Infiniti Prototype 9
A belső tér fekete-vörös varrott bőrülésekkel és a japán zászlókkal a fejtámlákba varrva ugyanolyan magas színvonalú, mint az autó külseje. A minimalista kapcsolóberendezést a klasszikus repülőgép-tervezés inspirálta.

 Infiniti Prototype 9
A tervezés befejezése után az Infiniti anyavállalatához, a Nissanhoz fordult az elektromos meghajtással kapcsolatos tapasztalatokért. A modellben egy 30 kWh-os akkumulátort egy elektromos motor prototípussal ötvözték, amelyeket eddig még nem használtak gyári autókban.

 Infiniti Prototype 9

Aki Tesla-szintű teljesítményben reménykedik, annak csalódnia kell. A motor mindössze 120 kW (148 LE) teljesítményt és 320 nm nyomatékot biztosít, amihez mindegyike a hátsó kerekekhez egy sebességfokozatú hajtóművel van ellátva. AZ autó 5,5 másodperc alatt éri el a 100 km/h sebességet, és egészen 170 km/h-ig tud gyorsulni.

 Infiniti Prototype 9

Az Infiniti azt állítja, hogy autópályán körülbelül 20 percnyi autózásra lesz elég a motor, de nem szóltak a normál úthálózaton történő vezetési távolságról.

 Infiniti Prototype 9
“Míg az Infiniti Prototype 9 lényege a múltban gyökerezik, a következő generációs EV motorral fut, amely a jövő felé mutat” – mondja Roland Krueger, az Infiniti globális elnöke. “Kiváló példa ez a cégen belüli csapatokra jellemző leleményességre, kézművességre és vállalkozói kedvre.”
A Prototype 9 a Pebble Beach Concoursd’Elegance-on lesz megtekinthető.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «