fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Iráni sóvendéglő

0

A Dél-Iránban található Shirazban egy különös vendéglő nyitotta meg a kapuit, ahol mindent sóból készítettek. A bár, az asztalok, a falak, a székék, még a lépcső is sóból készült, amely így jó sima és természetesen sós.

Az éttermet az iráni Emtiaz Designing Group tervezte, abból a célból, hogy bemutassák mi mindenből is lehetne környezetbarát módon építkezni. A só, mint építőanyag például Iránban jelentős mennyiségben rendelkezésre áll, környezetbarát és még olcsó is. A közeli sóbányából származó sóhoz némi természetes gumit is kevertek, aminek eredményeképpen az még keményebbé vált.

A korábban már só barlangot is tervező és építő cég először a megfelelő só és gumi kiválasztásával kezdte a munkát, ami korántsem volt könnyű, hisz most egy 150 négyzetméteres éttermet kellett megépíteniük sóból.

Iráni Sóvendéglő

A sok fáradozás azonban megérte, mert a só más okok miatt is kiváló választás egy étterem esetén, hiszen a só természetes fertőtlenítő anyag, a belőle kiszabaduló ionok pedig tisztítják a levegőt. A só gyógyító erejét már ősidők óta ismeri az ember, így már Hippokratész is előírt sósvízzel végzett inhalációt a hörgök és a tudó betegségei ellen. A só étterem így több mint egy különleges étterem, ahol jól érezhetjük magunkat, a finom vacsora elfogyasztása alatt ugyanis az egészségünknek is jót teszünk.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «