Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Jacht, amin a legtöbb játékszer elfér

0

A CRN 282 láb hosszú jachtot egy igen szokatlan koncepció mentén tervezték – hogy milyen sok játékszer fér el rajta.

CRN 282

Egy 282 láb hosszú expedíciós jachtot a rajta elhelyezett különböző járművek száma szerint megtervezni elég különös megközelítésnek tűnhet, de az olasz hajógyártó, a CRN egészen különleges jachtokat mutatott be az elmúlt két évben. Legújabb koncepciója, a 86 méteres jacht tervezésekor két céljuk volt: hogy olyan sok hely legyen a játékok és járművek számára, amennyi csak lehet, és hogy a közösségi térről megszakítatlan kilátás nyíljon az óceánra. Ráadásul a jacht képes lesz ellátogatni a Föld legeldugottabb vizeire is.

CRN 282
A londoni Harrison Eidsgaard tervezők klasszikus, elegáns szuperjachtjaikról ismertek, legújabb koncepciójukkal pedig a „felfedezésre” fókuszálnak. Amellett, hogy a hajó a legszokatlanabb tájakat is el tudja érni, és ebbe beletartoznak a vitorlás hajók és jet skik is, amivel az utasok felfedezhetik a környéket, bárhol is horgonyozzon a jacht, vagy horgászhatnak a sporthorgász hajókról, de akár felfedezhetik a kék mélységet egy egyszemélyes tengeralattjáróval.

CRN 282

A tervezők számos kreatív megoldás alkalmazásával biztosítottak teret ezeknek a járműveknek a hajótesten, anélkül, hogy a medencékből vagy a strandokból kellett volna feláldozniuk. A fedélzeti garázsokban egy daru is helyet kapott, amivel akár az 50 tonnás járműveket is fel lehet emelni.

CRN 282
A Harrison Eidsgaard másik küldetése az volt, hogy a közösségi tereket, például a fő szalont, az étkezőt és a főhálószobát üvegpalotává változtassa, ahonnan akadálytalan kilátás nyílik a vízre. A tervezők hatalmas ablakokat helyeztek el a három emeleten. A tulajdonos szintjén lévő terasz egy kört formáz a külső fal körül, ezzel biztosítja a privát szférát a hosszú utaknál például a Galápagosra vagy az Antarktiszra.

 

Érdekes módon ez a felfedező jacht a CRN gyökereihez tér vissza. Az 1980-as években ők mutatták be a szuperjacht szektor első felfedező hajóját, az F100-at. Ez elég messze áll ettől a modern szépségtől, de jól mutatja, hogy az olasz gyártó már akkor is jóval a kora előtt járt, mint ahogy az elmúlt években is tette.

CRN 282

„A felfedező jachtok mindig is a DNS-ünk részei voltak” – mondja Stefano de Vivo, a CRN-t tulajdonló Ferretti Csoport kereskedelmi vezetője. „A Harrison Eidsgaarddal közösen örülünk, hogy ezzel a nagyon eredeti koncepcióval visszatérhettünk azokhoz az értékekhez, amik oda juttattak minket, ahol ma vagyunk.”

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «