Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Jachtművészet

0

Az Omaha névre keresztelt YN 18350 a Heesen Yachts-tól az Északi-tengeren folytatott intenzív tesztelés után megérkezett tulajdonosihoz – jelentette be a holland hajóépítő, melynek szuperjachtjai kivételes teljesítményükről, élvonalbeli technológiájukról és időtálló megjelenésükről ismertek.

Heesen Yachts Omahája

A Heesen Yachts Omahája meghaladta a szerződésben foglalt sebességet, mivel akár 16 csomót is képes elérni, és rendkívül jól manőverezhető minden körülmények között, köszönhetően a hatalmas kormánylapátok és a szervokormány kombinációjának. Két MTU 8V4000 M63 motor hajtja a hajót, mely 3,800 tengeri mérföldet képes megtenni 12 csomós sebességgel. A kerek, acél hajótest a hagyma formájú orral páratlan kényelmet biztosít a vendégeknek, páratlan teljesítmény társul.

Heesen Yachts Omahája
Az Omaha szuperjacht az első, a Heesen újonnan tervezett 50 méteres acél osztályában, amelynek külsejéért a Clifford Denn Design volt felelős.

Heesen Yachts Omahája

A bruttó űrtartalom az 500GT-s küszöbérték alatt van, és ez az 50 méteres modern jacht a 47 méteres acél osztály méltó utódja. A Clifford Denn a klasszikus autótervezésből vett vonalakkal kapcsolta össze a Heesen DNS-t, hogy “egy igazi kékvízi jachtot hozzon létre, merész formavilággal”.

Heesen Yachts Omahája
Az angliai dizájn stúdió, a Reymond Langton alkotta meg a luxus, ugyanakkor hívogató enteriőrt tíz utas számára az öt kabinban, melyet a tulajdonosi főhálószoba egészít ki. Utóbbi a főfedélzet elejében található, míg előbbiek az alsó fedélzeten lettek elhelyezve.

Heesen Yachts Omahája
2017 májusában a Heesen Yachts meghívta a Barbara Paci Art Gallery-t, hogy készítsék el a Project Maia – a YN 18350 projekt első neve – interpretációját.
„Barbara Paci két kortárs művésznek adta a munkát, akik nemcsak, hogy osztoznak velünk a hajóépítés iránti szenvedélyben, de művészi munkásságuk két kulcselemet igyekeznek folyamatosan bemutatni: a fémet és a vízet” – magyarázta a Heesen Yachts.

Heesen Yachts Omahája
Alessandro Busci és Michelangiolo Bastiani meglátogatták a Heesen Oss-ban található hajógyárát Barbara Paci társaságában, hogy a saját szemükkel láthassák az 50 méteres acél jachtot.


„Elbűvölt minket ennek a művészi együttműködésnek eredménye, és úgy érezzük, ez a két művész képes volt a Heesen DNS-t belecsempészni a művészetükbe, és tökéletesen megragadni a hajógyárunk szellemiségét. Öröm és kiváltság, hogy két, ilyen képzelőerővel és tehetséggel megáldott művész szemén keresztül nézhettünk az Omahára, és ma láthatjuk, amint az óceánon úszik. Önmagában egy műalkotás” – tette hozzá a Heesen Yachts.
Az Omaha testérhajója, a YN 18850 Project Triton jelenleg építés alatt áll Oss-ban, a Heesen gyárában, és 2020 februárjában lesz szállításra kész.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «