Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Jaguar E-type Zero – újjászületett 1968-as autócsoda

0

Az E-type Zero a klasszikus 1968-as cabrio újragondolt változata. Az új modell elektromos motorral érkezik, és csupán 5,5 másodperc alatt gyorsul fel 100 km/h sebességre.

Jaguar E-type Zero

Enzo Ferrari elmondása szerint az E-type Zero tervezése során amellett, hogy egy gyönyörű autó megalkotása volt a cél, kiemelt figyelmet fordítottak a károsanyagkibocsátás teljes megszüntetésére.

Jaguar E-type Zero
A Jaguar E-type Zero tulajdonképpen egy átalakított ‘Series 1.5 Roadster’. A hagyományos formában viszont olyan modern technológiákat építettek be, mint például a LED fényszórók vagy az innovatív elektromos meghajtású motor.

Jaguar E-type Zero
Az autót egy 220kW teljesítményű elektromos motor mozgatja, amit egy lítium-ionos akkumulátor működtet. A komplett motor és az akkumulátor súlya összességében nem több, mint az eredeti autóban használt XK 6 cilinderes motor.

Jaguar E-type Zero
Az autó súlya 46kg-mal csökkent a legendás elődjéhez képest, a súlyeloszlás az első és hátsó tengelyek között azonban változatlan maradt. Az átalakítás abból a szempontból könnyen ment, hogy nem volt szükséges a függesztékek és a fékrendszer átalakítására.

Jaguar E-type Zero

A járgány gyakorlatilag ugyanazokkal a tulajdonságokkal és manőverezhetőségi képességgel bír, mint az 1968-as E-type modell.

Jaguar E-type Zero
A 40kWh kapacitású akkumulátorral felszerelt E-type Zero hatótávolsága 270km. Az autó körülbelül 6-7 óra alatt tölthető fel 100%-os töltöttségi szintre.

Jaguar E-type Zero
Az E-type Zero-t a londoni ‘University of the Arts’-ban fogják leleplezni, a ‘Jaguar Land Rover Tech Fest’ megrendezése alkalmából.

 

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «