Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A Jaguar jövőképe 2040

0

A Jaguar FUTURE-TYPE egy igény szerint használható, kompakt prémium gépjármű-tanulmány, amely az eljövendő generációk közlekedési igényeit hivatott kielégíteni.

Jaguar FUTURE-TYPE

A Jaguar FUTURE-TYPE egy teljesen autonóm tanulmányautó, amely abba a korba kalauzol el bennünket, ahol a Jaguar ügyfelei igény szerint rendelhetik magukhoz és használhatják a FUTURE-TYPE egy teljesen feltöltött példányát. A jövőbe betekintést engedő autó az autonóm, online, elektromos, közösségi mobilitás (ACES) világának a közlekedési eszköze.

Jaguar FUTURE-TYPE

A koncepció lelke a világ első intelligens, csatlakoztatott kormánykereke. A kormánykerék az otthonunkban, megbízható társként él velünk. A Sayer (a koncepció névadója az E-type formatervezője) a világ első hangvezérelt, mesterséges intelligenciával (AI) felvértezett kormánykereke, amely több száz feladatot képes végrehajtani.

Jaguar FUTURE-TYPE

Odahívja hozzánk az autót, lejátssza a zenénket, asztalt foglal a kedvenc éttermünkbe, de még azt is tudja, hogy mi van a hűtőszekrényben. A Sayer igazolja azt is, hogy tagjai vagyunk a Jaguar igény szerinti (on-demand) mobilitási szolgáltatási klubjának.

Jaguar FUTURE-TYPE

Ebben a klubban választhatunk, hogy kizárólagosan szeretnénk-e birtokolni az autót, vagy megosztjuk azt másokkal. Ez egyben azt is jelenti, hogy elég a kormánykereket megvásárolnunk, az autót magát nem kell.

Jaguar FUTURE-TYPE

Holnap reggel 8 órakor otthonunktól kétórányira lesz halaszthatatlan programunk? Nincs más dolgunk, mint kényelmes karosszékünkben ülve tájékoztatni erről Sayert, és az kiszámítja, hogy mikor kell felkelnünk, mikorra érkezzen meg otthonunkhoz (autonóm üzemben) az autó; de még azt is megsúgja, az útnak mely szakaszai kínálnak vezetési élményt, ahol érdemes lehet átvennünk a kormányt.

Jaguar FUTURE-TYPE

A Sayer annak a fejlett HMI (ember-gép interfész) rendszernek a lelke, amely az utazás teljes időtartama alatt kapcsolatot biztosít köztünk és a külvilág között – kivéve, ha úgy döntünk, nem szeretnénk, ha zavarnának, amíg átadjuk magunkat a vezetés élvezetének. Az utasok saját életük különböző szféráiból adatokat kérhetnek le, és azokat a rendszeren keresztül megjeleníthetik. Megnézhetjük, minden rendben van-e otthon, mit csinálnak családtagjaink vagy barátaink, mi történik a munkahelyünkön, és mindvégig kapcsolatban maradhatunk életünk minden területén. A különböző szférákat egyesével, vagy akár egyszerre is lekérdezhetjük – de akár magukra is hagyhatjuk azokat, így csak az az információ jut el hozzánk, ami valóban érdekel bennünket.

Jaguar FUTURE-TYPE

„A FUTURE-TYPE a vezetés és az autóbirtoklás lehetséges jövőjébe enged bepillantást. Szerves része arról alkotott jövőképünknek, hogy egy luxusautó-márka hogyan lesz képes megőrizni vonzerejét az autonóm mobilitás digitális világában.” – mondta Ian Callum, a Jaguar formatervezési igazgatója. A FUTURE-TYPE Concept egy olyan fejlett kutatási projekt, amelyen keresztül azt vizsgáljuk, hogyan tegyük vonzóvá az igény szerint használható Jaguar gondolatát 2040-ben és azon túl. Legyen szó munkába járásról, a gyermekek automatikus hazaszállításáról az iskolából, vagy egy hétvégi örömautózásról; amennyiben a városi forgalomban részt vesznek az igény szerint használható (on-demand) járművek, gondoskodnunk kell arról, hogy az ügyfelek ne versenytársaink, hanem a Jaguar non-stop szolgáltatását válasszák.”

Jaguar FUTURE-TYPE

A jövő csatlakoztatott világában egy flottányi FUTURE-TYPE várja teljesen feltöltött akkumulátorokkal, hogy ügyfeleink igénybe vegyék azokat. Ha gyermekét vinné iskolába, és csak két ülésre van szüksége, lehívhat egy 2+1 üléses FUTURE-TYPE modellt, amelynek beszélgető sarokként kialakított utasterében egymás felé fordulva társaloghatnak, miközben az autó önállóan, a lehető leggyorsabb, legtakarékosabb útvonalat választva elviszi önöket a célba.

Jaguar FUTURE-TYPE
A FUTURE-TYPE a forgalomban részt vevő többi autóval kommunikálva kooperatív menettechnológiákat is alkalmaz. Ez az együttműködés lehetővé teszi, hogy az autók rövidebb követési távolságot tartsanak egymás mögött, a sávváltások és a kereszteződésen való áthaladások pedig biztonságosabbá és gyorsabbá válnak. Ezzel megnő az utak áteresztő képessége, és csökken a balesetek száma, miközben a FUTURE-TYPE keskeny karosszériájának köszönhetően a forgalomban és a parkolóban egyaránt kisebb helyen elfér.

Jaguar FUTURE-TYPE

A vezető akár arra is kérheti a FUTURE-TYPE-ot, hogy az út fárasztó, unalmas szakaszán (pl. csúcsforgalomban vagy útépítésnél) átvegye tőle a vezetést, de akkor is átadhatja a volánt, ha dolgozna vagy filmet szeretne nézni. Azokra a pillanatokra gondolva azonban, amikor magunk szeretnénk élvezni az autóvezetést, a tanulmányautó kormánykerékkel is rendelkezik.

Jaguar FUTURE-TYPE

Ez a kettős megközelítés lehetővé teszi a vezető számára, hogy szabadon válasszon a teljesen autonóm vezetés vagy a vezetőtámogatás között; utóbbi esetben a pilótát ugyanazok a fejlett technológiák segítik, amelyek a FUTURE-TYPE önálló közlekedését is lehetővé teszik. Ezek a technológiák a háttérben megbújva a jövőben biztonságosabbá, de egyben minden eddiginél élvezetesebbé is teszik a vezetést, hiszen az autó minden pillanatban figyel, és tisztában van azzal, hogy milyen helyzetek várnak ránk a következő pillanatban.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «