Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Japán felpörgeti a hidrogén töltőállomások telepítését

0

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility elnevezésű közös vállalat a hidrogéntöltő állomások telepítésének felgyorsítására.

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility

Az alapító tagok technológia fejlesztésében élen járó, jelenleg a világon egyetlen autógyártóként hidrogén üzemanyagcellás személyautót, buszt, teherautót és targoncát is kínáló Toyota mellett a Nissan, a Honda, a JXTG Nippon Oil&Energy, az Idemitsu Kosan, az Iwatani, a Tokyo Gas, a Toho Gas, az Air Liquide Japan a Toyota Tsusho és a Japán Feljesztési Bank.

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility

A tizenegy vállalat, köztük a Hidrogén Tanács egyik vezető és egyben alapító tagja, a hidrogén üzemanyagcellás technológia és a hozzá kapcsolódó infrastruktúra fejlesztésében élen járó Toyota bejelentette, hogy közösen megalapították a Japan H2 Mobility LLC (továbbiakban: JHyM) véget a céllal, hogy az új szervezet minden eszközzel elősegítse az üzemanyagcellás járműveket (FCV) kiszolgáló hidrogéntöltő állomások létesítését Japánban.

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility

A frissen alapított JHyM a Japán Központi Kormány Megújuló Energiáért, Hidrogénért és az ezekkel kapcsolatos ügyekért felelős miniszteri tanácsának útmutatása alapján felügyeli a hidrogéntöltő állomások telepítését egész Japánban. Összhangban a központi kormány politikájával, a 11 alapító tagvállalat annak érdekében fogott össze, hogy létrehozzák a világ első olyan szervezetét, melyben nemcsak infrastruktúra-fejlesztők és autógyártók képviseltetik magukat, hanem befektetők is részt vesznek az együttműködésben – azon közös meggyőződés alapján, hogy a hidrogén és FCV-k hatékony megoldást kínálnak a mobilitás és a folyamatos, fenntartható társadalmi fejlődés kihívásaira.

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility

Annak érdekében, hogy megbirkózzanak az FCV-k bevezetésének kezdeti szakaszaiban felmerülő nehézségekkel, a JHyM gondoskodik majd arról, hogy az infrastruktúra-fejlesztők, az autógyártók és a befektetők is elvégezzék a maguk feladatait a hidrogéntöltő állomások sikeres stratégiai bevezetésével kapcsolatban Japánban, hozzájárulva azok hatékony üzemeltetéséhez, az FCV-felhasználók kényelméhez. A JHyM végső célja a japán utakon futó FCV-k számának egyenletes növelése, ezzel pedig a hidrogéntöltő üzletág fenntartható úton történő felépítése.

Japánban 11 vállalat részvételével megalakult a Japan H2 Mobility
A JHyM célja, hogy tíz éven belül elvégezze küldetését. A tervei szerin a Japán Központi Kormány „Hidrogénre és üzemanyagcellára vonatkozó stratégiai ütemtervével összhangban a vállalat a 2021-es pénzügyi év végére elkezdi 80 töltőállomás építését országszerte, majd tovább bővíti a hálózatot. A Hidrogén és Üzemanyagcella-stratégiai Tanács által kiadott ütemterv szerint nagyjából 40.000 darab FCV-t kiszolgáló, 160 tagból töltőállomás-hálózat építését kell befejezni a 2020-as pénzügyi év végéig.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «