Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Játékból Hilux”

1

A Toyota új egyéniséggel ruházta fel az elnyűhetetlen, szegmense értékesítéseit hazánkban is toronymagasan vezető Hiluxot, életnagyságú Tonka játékautóvá alakítva a pickupot, sosem látott módon egyesítve ezzel a két világhírű márka imázsát.

Toyota Hilux Tonka

A Hilux Tonka tanulmányt a Toyota Autsztrália készítette el arról megemlékezve, hogy a magas építésű off-road modell az ország legkelendőbb autójának bizonyult 2016-ban.

Toyota Hilux Tonka

A tanulmány színre lépése egybeesik a Toyota rövidfilm-sorozatának bemutatásával, amelyben egy Hilux fej-fej mellett halad egy apró, rádió-távirányítású Tamiya autómodellel, és minden epizódban különféle off-road és egyéb helyszíneken versengenek egymással.

Az új koncepcióautót a Toyota Ausztrália gyártástervező és fejlesztő részlegének szakemberei tervezték, építették és tesztelték. Nicolas Hogios vezető terméktervező szerint az volt a céljuk, hogy a Hilux Tonka Concept extrém stílusa és képességei egyaránt megragadják a gyerekek és a felnőttek képzeletét.

Toyota Hilux Tonka

„Hoztunk egy Tonkát a homokozóból, aztán tetőtől talpig, az orrától a platója végéig újra feltaláltuk a Hiluxot. Az ötletet tényleg a Tonka adta, amivel a gyerekeink játszanak az udvaron. Ezt szem előtt tartva olyan képességekkel ruháztuk fel a Hiluxot, hogy képes legyen átgázolni a sziklákon, és a legdurvább terepen is helyt álljon. Mindez elég látványosan bizonyította, hogy az itteni csapat mennyire élvezi a szórakozást, és milyen fogékonyak az új ötletekre; nem beszélve arról, hogy mennyire lelkesen feszegetik a határokat.” – meséli lelkesen Hogios.

Toyota Hilux Tonka

A drámai megjelenésű fekete-sárga fényezés egy csúcskategóriás Hiluxot takar: egy duplakabinos SR5 változatot, amit erős, 2,8 literes turbódízel motor hajt. A látványosan átalakítás azzal kezdődött, hogy 150 mm-rel növelték az autó hasmagasságát. A nagy teljesítményű futóművet 35 colos abroncsokkal egészítették ki, így a Hilux Tonka Concept olyan terepeknek is nekigyürkőzhet, amelyek biztosan kifognának a hagyományos off-roadereken.

Toyota Hilux Tonka

Az átalakítás nem zavarja a jármű biztonsági rendszereinek működését. A motorháztető karbonszálas burkolatán látványos légbeömlőt alakítottak ki. A gallytörő rácson és a tetőrudakon elhelyezett, nagy teljesítményű LED-lámpák éjszaka fényárba borítják a terepet, s az autó fontos részegységeit 6 mm vastag alumínium elemek védik a kemény ütésektől.

Toyota Hilux Tonka

A kabin mögött egy légterelővel egybeépített új, karbonszálakkal burkolt rekeszfal látható, ami nem kézzel, hanem egy hevederrel nyílik. A plató mozgatható csőkeretéhez minden rakomány – így a tartalék gázolajos kanna is – stabilan hozzárögzíthető, az extrém terepezéshez szükséges felszerelés pedig tárolódobozokban kapott helyet.

Az autó felszereltségének része a poroltó, a fejsze, a lapát és a különleges emelő is. Bár a Hilux Tonka Concept sosem lesz látható a márkakereskedésekben, mégis jól érzékelteti, mire képes egy csapat mérnök és formatervező, amikor összedugják a fejüket.

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: Ketrecharcost építettek a Toyota Hiluxból • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «