Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Icehotel – Jéghideg romantika

0

Ez idáig évente építették meg a különleges jéghotelt a svédországi Jukkasjärvi városában, de sajnos elég múlandónak bizonyult a meleg idő érkeztével. A 27.év különlegesnek számít, hiszen az átmeneti szállás mellett megépült az Icehotel 365 is, aminek neve is azt sugallja, hogy ebben a hotelben az év minden napján fogadnak vendégeket.

Icehotel 365

A 2.100 négyzetméteres hotel külső falai betonból épültek a tartósság megőrzése érdekében, a belső falak pedig hóból és jégből. 30.000 liter víz szükségeltetett az építkezéskor, amit a Torne folyóból nyertek jég és hó formájában. A falak és a mennyezet hó és jég keverékéből készültek, amit találó néven ”snice”-nak hív az angol, a belső hőmérséklet pedig -5 Celsius fokon van tartva.

Icehotel 365
Ahhoz, hogy a hőmérsékletet állandóan tartani tudják, olyan hűtőberendezést alakítottak ki, amit egy 875 négyzetméternyi napelem rendszer lát el 130.000 kWh energiát termelve évente. Ezzel a teljesítménnyel nemcsak a hűtőberendezést, de éttermeket, irodákat is tudnak működtettetni.

Icehotel 365

A rendszernek nagy előnye származik a város elhelyezkedéséből: 200 km-re északra az Északi- sarkkörtől található, ami azt jelenti, hogy a nyári hónapokban 100 napon keresztül nem megy le a nap.

 

A tartós szálloda a hagyományos Icehotel konstrukcióra emlékeztet, 20 lakosztállyal, jégbárral és jéggalériával van felszerelve. A vendégek két lakosztály típus közül választhatnak, Art vagy Deluxe.

Icehotel 365

Az előző kategóriában minden szobának más stílusa van, utóbbiban pedig a szobák fűthetőek is, saját szaunával, zuhanyzóval, káddal, és további extrákkal rendelkeznek.

Icehotel 365
Több mint 40 művész, tervező, építész dolgozott az Icehotel 365 műalkotásain, amiknek valamennyi része elolvad az év folyamán, ezeket folyamatosan pótolni kell. Ez magában hordozza a folyamatos változás lehetőségét is. Az Art lakosztályokban angyalokkal, de akár víz alatti élővilággal is találkozhatunk, a Deluxe szobákban pedig a 20-as évek világát kívánták megidézni.

Icehotel 365
A vendégek számos tevékenység közül választhatnak: megmártózhatnak a közeli folyóban, majd visszatérhetnek a szaunába, ahogy azt a helyiek is szokták csinálni, jégszobrokat készíthetnek, megtanulhatják hogyan építsenek menedéket és hogyan csináljanak tüzet egy félnapos túlélő kurzus keretein belül, és gyalog felfedezhetik Jukkasjärvi-t is.

Icehotel 365

A konyhafőnök helyi ihletésű ételekkel színesítette a menüt, így többek között fenyőhajtás, törpemálna, és homoktövis is szerepel az étlapon.

Icehotel 365
Az Icehotel 365 építése június 27-én kezdődött és 5 hónapig tartott, habár van még néhány apró részlet, ami befejezésre vár, például rénszarvas bőr díszítés a falon, és néhány mennyezet burkolása, de a hotel már november vége óta működőképes.

Icehotel 365
Az átmeneti hotel várható befejezését december 16-ra ígérték, a 27. számú ismétlésben 55 lakosztály, 26 Art és 9 Deluxe, jégkápolna, jéggaléria és jégbár is helyet kapott.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «