Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

Jetkapszula a túlélés szigete

1

Ha eljön a világvége, biztosan mindenki hegytetőkre menekül majd, ám akinek lesz ilyen stílusos úszó háza, annak nem kell izgulnia! Az olasz mini-jacht készítő Jet Capsule megalkotta a világ első UFO házát, mely kísértetiesen hasonlít a repülő csészealjakra, de senkit nem tévesszen meg a külalakja, ez valójában egy szuper kis önfenntartó, offline tengeri úszóbázis.

Jetkapszula

A cég két alapítója, Pierpaolo Lazzarini és Luca Solla szándékai szerint az UFO tökéletes otthon, mely lassan lebeg a vízen. Ez a kényelmes tempó nagyjából három és fél csomónyi sebességet jelet, azaz 6,5 km/h-t. A haladáshoz mindössze egy vízsugár meghajtású Torqeedo Deep Blue 1800-as elektromos motort használ.

Jetkapszula

A motor és a ház működéséhez szükséges áramot a 40 négyzetméternyi napkollektorból gyűjti be, mely az építmény tetején kapott helyet, de energiaforrásként szóba jöhet még a beépített szél és vízturbina is.

Jetkapszula

A fedélzeten lévő vízgenerátor képes lesz arra, hogy az esővizet illetve a tengervizet ivóvízzé alakítsa, sőt még öntözővíz előállítására is képes lesz, így nem fog majd gondot okozni a 12,5 négyzetméternyi kiskert gondozása sem.

 

A félgömb üvegszálas anyagból készült, belül kétszintes a házikó, s többféle módon kialakíthatóak a terek. Van benne egy átalakítható konyha és étkező-nappali, 20 négyzetméteren, a másik, lenti szint pedig nagyjából fele akkora, itt fürdőszoba és hálók lesznek, természetesen hatalmas ablakokkal melyek nem csak a teret növelik, de csodálatos kilátást is biztosítanak a végtelen víz alatti világra.

Jetkapszula

Megosztás

1 hozzászólás

  1. Pingback: UFO landolás várható a tengeren 2018-ban • Mi Férfiak

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «