A Jim Beam limitált szériás Little Book whiskyje

0

Kentucky-ban a whisky lepárlás családi üzlet – egyik generáció követi a másikat, ahogy apák fiaikra hagyományozzák a tudást, akik még túl is szárnyalják őket. Az egyetlen különbség, hogy a lepárlók ma már nem csak whisky geekek; valódi celebbé váltak.

Little Book: The Easy

A márkáik arcaivá lettek, akiktől elvárják, hogy szerepeljenek – és ne csak lepárlásnál, hanem különböző rendezvényeken, találkozókon is megjelenjenek világszerte.
Mindez némi nyomást helyez Freddie Noe-ra. Nyolcadik generációs lepárló a Jim Beam-nél, a jelenlegi fő-lepárló, Fred Noe fia, és az unokája a legendás, már elhunyt Booker Noe-nak, aki hivatali ideje alatt mutatta be a Booker Bourbont és a Knob Creeket. Elég sok mindennel kell megbirkóznia az épp, hogy csak harmincadik életévét betöltött, és lepárlóként mindössze négy éve tevékenykedő leszármazottnak.

Little Book: The Easy
Természetesen Freddie egész életét azzal töltötte, hogy a legnagyobbaktól tanulta el a whisky készítés művészetét. Tudása most az ő neve alatt megjelent whisky formájában ölt testet. A Little Book: The Easy (egy palack ára 80 dollár) egy olyan keverék, ami semmihez sem hasonlítható, amit eddig láttunk a Jim Beam-től.

Little Book: The Easy

Egy négy éves bourbonból, 6-6 éves rozs és maláta whiskykből, és egy 13 éves kukorica whiskyből áll – utóbbit azért hívják így, mert előállítása során nem alkalmazták azokat a szigorú lepárlási és öregítési technikákat, amelyek ahhoz szükségesek, hogy bourbonnak lehessen nevezni. Az édes vanília és karamell jegyeket a bourbonból és a kukorica whiskyből örökölte, amit a rozs fűszeressége egészít ki, és végül a maláta pirított gabona jegyei zárják le a kompozíciót.

Little Book: The Easy
A keverékek készítése Freddie szenvedélye, és egy jó eszköz arra, hogy megkülönböztesse magát az apjától és nagyapjától, akik single-barrel (egyetlen hordóból származó) és small-batch (csupán pár hordóból származó italok összekeverése révén nyert) bourbonokkal szereztek maguknak hírnevet. A Little Book (így nevezte Freddiet nagyapja gyerekkorában) évente meg fog jelenni, és minden évben más keverékből fog állni.

Little Book: The Easy

Ettől a whisky egyszeri és megismételhetetlen ajánlat lesz – és a rendelkezésre álló mennyiség korlátozottsága miatt nem lesz könnyű rábukkanni a The Easy egy palackjára.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «