fbpx
Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

A jövő crossovere Detroitban

0

Az Észak-Amerikai Nemzetközi Autókiállításon bemutatott Lexus LF-1 Limitless tanulmányautó bepillantást enged a talán nem is olyan távoli jövő lenyűgöző SUV-jainak világába.

Lexus LF-1 Limitless

Ahogy az izzó vas kifinomult japán kardpengévé alakul a kovács pörölycsapásai alatt, úgy formázzák meg a Lexus LF-1 Limitless tanulmányautó vonalai a márka jövőbeli luxus crossover zászlóshajójának lehetséges körvonalait.

Lexus LF-1 Limitless
A világ vezető környezetbarát hibrid prémium gyártójaként ismert Lexus két évtizeddel ezelőtt teremtette meg a luxus crossoverek szegmensét, amikor Detroitban bemutatta az RX 300 modellt. Bár az autónak azóta közel 50 vetélytársa is megjelent a piacon, az RX továbbra is a világ legkeresettebb luxus crossovere maradt.

Lexus LF-1 Limitless

(Hazánkban ez a 97%-ban hibrid modelleket értékesítő Lexus második legnépszerűbb modellje, ennél több csak a múlt év végén megújult, eggyel kisebb méretű NX crossoverből talál gazdára.)

Lexus LF-1 Limitless
A Lexus LF-1 Limitless megjelenésével ugyanakkor megszületett a luxusautó egy új fajtája: a crossover zászlóshajó. A nagy teljesítményt hibátlan fényűzéssel ötvöző Lexus LF-1 Limitless a technológia, az innováció és a legfrissebb Lexus-dizájnmegoldások valóságos tárháza.


Limitless, vagyis határtalan – és ez a tanulmány valóban határtalan lehetőségeket kínál vásárlóink sokféle életstílusának tökéletes kiszolgálására. Ehhez hasonlóan a hajtásláncok terén is határtalanok a lehetőségek, hiszen az LF-1 ugyanúgy működhet üzemanyagcellával, hibrid és plug-in hibrid rendszerrel, benzinmotorral, sőt akár tisztán elektromos hajtással is.

Lexus LF-1 Limitless

2025 körül már minden egyes Lexus modellhez rendelhető lesz elektromos hajtás, vagy legalábbis elektromos hajtással kiegészített opció. Az LF-1 innovatív szellemiségét a kaliforniai CALTY Dizájn Kutatóintézet öntötte formába.

Lexus LF-1 Limitless

Az autó letisztultan elegáns dizájnját egy megolvasztott japán kard, a katana vonalai ihlették. Ez a fajta dizájn érzékletesen adja vissza olvadt fém organikus körvonalait, amit a kardpenge határozott körvonalai határolnak. A sima, már-már cseppfolyós felület szinte észrevétlenül vált át a tömör, vésett formákba, meghatározva az LF-1 Limitless egyszerre lágy és agresszív dizájnját.

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «