Magyarország első bulvármentes online férfimagazinja

“Kalandra hív az íze”

0

Vállaljuk a cím béli képzavart, de egyöntetűen ez az érzés fogalmazódott meg bennünk a legújabb X-Trail tesztje kapcsán. A harmadik generációs modell “urbánusabb csataló” előző testvéreihez képest, amit az is fémjelez, hogy immáron hétszemélyes verzióban is elérhető.

Nissan X-Trail 1.6 dci

Az X-Trail ugyan korábban Magyarországon nem volt a leghúzóbb modellje a vállalatnak, de a korábbi nemzedék 4×4-es értékeit megőrző újdonság nagy sikerre számíthat hazánkban is. Nemcsak formailag vált könnyebben emészthetővé, hanem láthatóan remekül illeszkedik a másik két sikermodell a Juke és a Qashqai formavilágába is.

Az X-Trail a Qasqai-jal bevezetett új formanyelvet “beszéli”. Orrát a lapított aljú V-t formáló fényes betét határozza meg és a már szintén ismerős ívek. Összességében szép a kocsi és nincs rajta semmi megosztó részlet.

Ráadásul utóbbi +2-es változata el is tűnik a színről, a X-Trail nyújthat a harmadik üléssorral alternatívát azoknak akik 7 személyes crossover modellt keresnek.

Nissan X-Trail 1.6 dci
Méreteit tekintve az X-Trail 17 mm-rel hosszabb az előző generációs modellnél, míg a tengelytáv nőtt, ami még tágasabb belső teret eredményezett. Az új modell 30 mm-rel szélesebb és 5 mm-rel alacsonyabb az előző változatnál; szabad magassága változatlanul 210 mm.

Nissan X-Trail 1.6 dci
A praktikum ugyancsak az X-Trail erőssége. A harmadik generációs X-Trail crossovert az első pillanattól fogva úgy tervezték, hogy opcióként harmadik üléssorral is felszerelhető legyen. Nem véletlen tehát, hogy utastere maximálisan kiaknázza az új padlólemezzel járó nagyobb tengelytávban rejlő lehetőségeket, és kategóriaelső helykínálattal kényezteti az utasokat.

Nissan X-Trail 1.6 dci

A Nissan jól tudja, hogy az utastér kialakítása során a minőség éppen olyan fontos, mint a mennyiség, ezért a mérnökök az új X-Trail valamennyi ülését a maximális kényelem és praktikum jegyében tervezték meg. Mindhárom üléssorban „nézőtér stílusú” üléselrendezést alkalmaztak, vagyis a második és a harmadik sor üléseit az előző üléseknél magasabbra szerelik.

Nissan X-Trail 1.6 dci
Az új X-Trail belső tere teljesen új környezettel várja az utasokat. Az alapjaitól újratervezett utastérben a magasabban elhelyezkedő hátsó ülések minden utas számára kitűnő kilátást biztosítanak. A prémium anyagokból készült, átgondolt kialakítású új X-Trail új mércét állít fel a hátsó ülések megközelíthetőségében, az opcionális harmadik üléssor helykínálatában és a fedélzeti technológia terén.

Nissan X-Trail 1.6 dci
Az új X-Trail meghajtásáról egy erős, mégis takarékos 1,6 literes, dCi 130 motor gondoskodik. Ez az erőforrás a közelmúltben kiegészült a 163 lóerős változattal, amely a teljes fordulatszám-tartományban kifinomult működést és optimális üzemanyag-fogyasztást kínál. Számokra váltva a teljesítményt ez közel 200 km/órás végsebességet és 10 másodperc alatti 100-as sprintet jelent. Nem rossz, de egetrengetően nem nagy produkció, ezt hozta a down-sizing.

Nissan X-Trail 1.6 dci

Cserébe viszont még erőltetett menet mellett sem nagyon tudtunk 8 liter körüli átlagfogyasztást produkálni. A modell ahogy korábban is megszokhattuk elérhető, két- vagy négykerék-meghajtású változatban is, ez utóbbiban a Nissan legújabb generációs ALL MODE 4×4-i erőátviteli rendszere dolgozik.

Műszaki adatok: Nissan X-Trail 1.6 dCi 4×4 All Mode

Motor

1,6 literes, 16 szelepes, soros elrendezésű, négyhengeres, turbós, dízelmotor

Hengerűrtartalom: 1618 cm3.

Legnagyobb teljesítmény: 120 kW (160 LE) 4500/min.

Legnagyobb nyomaték: 240 Nm 2000-4000/min.

Erőátvitel

Sebességváltó: 6 sebességes manuális

Hajtásrendszer: Kapcsolható All Mode 4×4

Méretek

Hosszúság: 4640 mm

Szélesség: 1820 mm

Magasság: 1710 mm

Tengelytáv: 2705 mm

Saját tömeg: 1620 kg

Menetteljesítmény

Végsebesség: 198 km/óra

Gyorsulás 0−100 km/h: 9,7 sec.

Tesztátlag 100km/liter: 7,2

Megosztás

Szóljon hozzá

FIGYELMEZTETÉS! Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek a kiskorúakra káros hatással lehetnek!
Kipróbáltuk a flotta autók emblematikus modelljét a Ford Mondeot. Nézd meg mit tud a megújult csapatjátékos!

» Megnézem «